Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karaburun’da ağaç katliamı

Karaburun’da ağaç katliamı

Karaburun’da 30 yıllık çam ağaçlarının dozerle kökünden sökülmesi tepkilere neden oldu. Ağaçların yolun bir metre genişletilmesi için söküldüğü iddia edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan belediye yetkilileri olayın araştırıldığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 01.09.2020 - 15:55

EGEPOSTASI- Karaburun'da bugün çevrecileri ve vatandaşları üzen bir gelişme yaşandı. İddialara göre; Karaburun Mordoğan’da “yol çalışması” gerekçe gösterilerek ana yol olmayan caddede, kesilmesi yasak olan 30 yıllık çam ağaçları dozerle kökünden söküldü.

Olay, Mordoğan’da bulunan bir vatandaş tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Paylaşımı yapan kişi, yetkililere kesim işlemiyle ilgili çağrıda bulundu ve gereğinin yapılmasını istedi.

Olayı kamuoyuna duyurmaya çalışan vatandaş, ağaçların kesilmesini durdurmak için savcılığa gittiğini ancak buna rağmen savcılık kararının beklenilmeyip ağaçların köklenmeye başladığını belirtti.

Ayrıca ağaçların dozerle söküldüğü görüntüleri paylaşan kişi, çam ağaçlarının yolun bir metre genişletilebilmesi için söküldüğünü iddia etti.

KONU ARAŞTIRILIYOR

Belediye yetkililerinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, ağaçların kesilmesinin araştırıldığ belirtildi. Kesilen ağaçların kamu arazisi mi yoksa özel arazi sınırları içerisinde olup olmadığı tespit edildiğinde belediye tarafından aytıntılı açıklama yapılacağı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.