Dolar 32,4028
%-0.11
Euro 34,8028
%0.18
Altın 2.434,000
%-0.19
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karaburun'da 'zabıta- işletme' kavgasında yeni perde: Kim bu hatırı sayılır kişiler?

Karaburun'da 'zabıta- işletme' kavgasında yeni perde: Kim bu hatırı sayılır kişiler?

Karaburun’da geçtiğimiz günlerde işletme sahibi ve belediye ekipleri arasında yaşanan ve sosyal medyaya da yansıyan kavga ile ilgili konuşan mekan sahibi Hüseyin Uğur, "Zabıta ekibinin başında bulunan kişi de ben Karaburun Belediyesi’ne 2017 yılında pansiyon için başvurduğumda, bana ‘arada hatırı sayılır insanlar olduğu için sana ruhsat vermeyeceğiz. Diyen kişidir. İmar şefi olarak gönderdikleri kişinin eşi, deniz kenarında bir tane bile masam yokken, kaçak yerin masaları gösterilerek bana ceza yazan kişidir" ifadelerini kullandı. Uğur ayrıca, "Belediye başkanının bu mafyatik tavrı insanları bıktırdı. Bu durum sadece bana uygulanan bir şey değil. Ben ses çıkardığım için şu an gündemdeyim" dedi.

  • Ege Postası
  • 07.08.2021 - 20:39

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- Karaburun da geçtiğimiz günlerde, işletme sahipleri ve belediyeye bünyesinde bulunan zabıta ekipleri arasında çıkan kavgayla büyük yankı uyandırmıştı.. 
Kavga sonrası Karaburun Belediyesi yaptığı yazılı açıklamada ise, görevli personele işlem yaptırmamak amacıyla tehdit ve hakaretlerle direnen mekân sahibi ve çalışanlarının; zabıta ekiplerine demir çubuklar, cam şişeler, masa, sandalye, beyzbol sopası ve pitbull cinsi bir köpeği kullanarak, saldırdığını iddia etmişti.


ERDOĞAN'DAN 'SALDIRI AÇIKLAMASI: YASA DIŞI İŞGALİ NORMALLEŞTİREN GİRİŞİMLERE DE ASLA İZİN VEREMEYİZ
Saldırı iddiaları ile ilgili açıklama yapan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ise “Yaşanan bu menfur saldırılar gerek zabıtalarımızın yaka kamerası ile belgelenmiş ve Emniyet'e verilmiştir. Karaburun Devlet Hastanesi'nden darp raporu alan arkadaşlarımız, mekân sahibi ve çalışanları hakkında şikâyet ve suç duyurusunda bulunmuşlardır. Netice itibarıyla Belediyemize ait arsa işgalden arındırılmış, deniz tarafına iniş için yapılan merdiven kullanılamaz hale getirilmiştir. İşletmenin, hiç bir şekilde denize sınırı yoktur ve deniz tarafını işgal etme hakkı bulunmamaktadır. Karaburun Belediyesi olarak ilçemizde yasa ve yönetmeliklere uygun olarak faaliyet gösteren tüm işletmelerin yanında duruyoruz, faaliyetlerine devam etmelerini kolaylaştırmak için elimizden gelen tüm anlayışı gösteriyoruz. Ancak ilçemizdeki huzuru bozucu, düzenbazlık yaratan ve yasa dışı işgali normalleştiren girişimlere de asla izin veremeyiz. Konunun takibini bizzat yapacağımızı kamuoyumuzun dikkatine sunuyoruz” ifadelerini kullanmıştı. 
Karaburun Belediyesi yetkilileri tarafından gerçekleştirilen açıklamalar sonrası ise iddiaların gündeminde olan işletme sahibi Hüseyin Uğur ise Egepostası’na yapmış olduğu açıklamada gerçekleştirilen açıklamaların gerçeği yansıtmadığını iddia ederek işletmesinin Milli Emlak'a ait olduğunu ve Başkan Erdoğan’ın kendisini tehdit iddiasında bulunmuştu.  


“ZARARA SOKULMAK İSTENİYORUM”
Son 6 yıldır Karaburun’da restoran ve pansiyon olarak hizmet verdiğini belirten Uğur, 6 yıldır mekanının Karaburun Belediyesi’nin baskısı altında olduğunu öne sürdü. Uğur, mülk sahibiyle belediye arasında bazı problemlerin kendisine yansıdığını belirterek bu nedenle belediye tarafından mekanının mührelendiğini ve kendisinin zarara sokulduğunu iddia etti. İşletme sahibi, Uğur, “6 yıldır işletmem sürekli mühürleniyor ve ceza kesiliyor. Bu durum her sezon başlangıcında yapılıyor. Bu ceza verme işlemleri aralık ayında olmaz mesela. Mekanımı mühürlüyorlar Karaburun’da bulunan  bürokrasiden kaynaklı da  benim bu sorunu çözmem, bu işlemin yanlış olduğunu ispat etmem 3-4 ay sürüyor sonrada  sezon bitiyor. Ben para kazanamıyorum” diye konuştu.


KARABURUN’DA AKRABA TORPİL Mİ YAPILIYOR?
Sözlerine işletmenin Milli Emlak idaresi sorumluluğunda olduğunu vurgulayarak devam eden Uğur, şu ifadeleri kullandı; "Aynı kıyı şeridinde 7 işletme olmasına rağmen sadece kendi işletmesinin bu  tarz bir muameleye uğradığını belirten Uğur, Karaburun, Türkiye’nin en ufak kasabası ve herkes herkesin akrabası. Hemen yanımda kaçak bir işletme olmasına rağmen ki bu işletme sahibi Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın ahbabının yeridir. Belgeleriyle de kaçak olduğu bellidir. Ama o işletemeye hiçbir işlem yapılmaz, gelinir bana işlem yapılır. Geçen sene, mekanımın önüne hiçbir masa koymamışken gelip bana ceza kestiler. Neden yazıyorsunuz diyorum, masam yok ‘Başkanın talimatı böyle’ diyorlar.  Ben bu dilekçeleri daha önce de vermiştim. Çünkü bu kaçak dediğim yer belediyenin yeridir. Belediyeden kiralanmış bir yerdir. Bu işletmenin sahibinin de belediye başkanıyla ahbap olduğunu herkes bilir. Hatta belediye başkanımızın ablası avukattır, başkanımız da hukukçudur beraber arazi işlerine bakarlar. Bu durumla ilgili ben 2019 yılından beri dilekçe yazıyorum. Bu yer hangi koşullarda ihaleye verilmiştir, ihalenin fesih sözleşmedi nedir? Kirası nedir diye benim dilekçelerime hiçbir zaman cevap verilmemiştir Benim bulunduğum yer ise  Milli Emlak'ın sorumluluğunda. Ben ödeme yapıyorum elimde makbuzum var. Belediye Başkanı yetkilerini aşarak bizim ticari faaliyetimizi sürekli engelliyor.”

UĞUR: “BİZİ İLLEGAL LANSE EDİYORLAR”
Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada gündem olan konuya ilişkin konuşan Uğur, “Bu olay da şundan kaynaklı oldu. Ben pazartesi günü belediyeye ve kaymakamlığımıza bir dilekçe verdim. Bu dilekçenin içeriğinde, ise ‘yan tarafımda bulunan işletme kaçak ona işlem yapılmazken bana neden işlem yapılıyor’ diye dilekçe verdim. Pazartesi günü verdiğim dilekçeye de herhangi bir kayıt numarası verilmedi. Salı günü oldu Salı akşamına kadar bekledim hala bir kayıt numarası verilmedi. Salı günü saat 16.00 gibi belediyeye gittim. Ben, verdiğim dilekçenin kayıt numarasını istiyorum dedim. Yine vermek istemdiler. Avukatımı devreye soktum zorla bir kayıt numarası aldım. Bu olayın üzerinden 24 saat geçmeden, zabıta ekipleri geldi. ilk önce tel çekmeye kalktılar. Biz de elinizde herhangi bir belge var mı ? Neye istianeden bunu yapıyorsunuz dediğimde, bana herhangi bir belge gösterilmedi. Bunun üzerine polisi ve avukatlarımızı çağırdık. Onların gözü önünde darp edildik. Belediyenin yayınladığı görüntülerin aksine darp edildik. Biz emniyete suç duyurusunda bulunmaya gittiğimizde de bir kepçeyle merdivenlerimiz yıkılmış. Karaburun Belediyesi şu an atakta. Bizi medyada mafya, işgalci, illegal tanıtan, kötü insanlar olarak lanse ediyor. Özellikle bu durumu, internet sitelerine, yerel medyaya, sosyal medyaya onların çekmiş olduğu görüntülerle servis ediyor. Bu bugünlük bir olay değildir. Ben Karaburun’da gerek sosyal medyadan gerekse siyasi parti temsilcilerinin tümünden, kaymakamımızdan, esnaftan defalarca yardım istedim bunlar kayıt altında zaten.Bu yapılan işlem de ilk defa yapılan bir işlem değildir. Bunun Karaburun halkı da biliyor. Bizi o şekilde göstermeye çalışıyor ama sosyal medya üzerinden çok tepki aldı. Yorumların yüzde 80’ni başkanının bu olumsuz tavrı üzerinedir” dedi.


UĞUR: BELEDİYE BAŞKANININ BU MAFYATİK TAVRI İNSANLARI BIKTIRDI
Uğur, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın kendisini tehdit ettiğini iddia ederek “Zabıta ekibinin başında bulunan kişi de ben Karaburun Belediyesi’ne 2017 yılında pansiyon için başvurduğumda, bana ‘arada hatırı sayılır insanlar olduğu için sana ruhsat vermeyeceğiz. Diyen kişidir. İmar şefi olarak gönderdikleri kişinin eşi, deniz kenarında bir tane bile masam yokken, kaçak yerin masaları gösterilerek bana ceza yazan kişidir. İmar şefi de medyada kaçak inşaatları olan imar şefi diye tanınmaktadır. Bizi açıkça tehdit ediyorlar. Size iş yaptırmayacağız diyorlar. Zaten Başkan beni bu şekilde direnmeye devam edersem iş yerinin merdivenlerini ve evini yıkacağım diye tehdit ediyor. Belediye başkanının bu mafyatik tavrı insanları bıktırdı. Bu durum sadece bana uygulanan bir şey değil. Ben ses çıkardığım için şu an gündemdeyim” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.