Dolar 32,9449
%-0.11
Euro 35,7631
%-0.26
Altın 2.528,500
%0.83
Bist-100 10.891,00
%0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar’da ‘muhtarlık’ krizi: Yeniden seçime gidilecek!

Karabağlar’da ‘muhtarlık’ krizi: Yeniden seçime gidilecek!

İzmir’in Karabağlar ilçesindeki Yurdoğlu, Özgür ve Yüzbaşı Şeraffetin mahallelerindeki muhtarlıklara itiraz edildi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan incelemeler sonrasında Yurdoğlu Mahallesi’nde Cengiz Erden’in ve Özgür Mahallesi’nde Erdoğan Kalkan’ın muhtarlıkları düşürülürken, Yüzbaşı Şeraffetin Mahallesi muhtarı Halil Ecevit hakkında ise durum belirsizliğini koruyor. YSK tarafından alınan kararla muhtarlıkları düşürülen mahallelerde 2 Haziran Pazar günü yeniden seçim yapılacak.

  • Ege Postası
  • 21.05.2024 - 13:34
  • Güncelleme: 21.05.2024 - 14:21

GÖNÜL MORSÜNBÜL/ EGEPOSTASI- 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde İzmirli seçmenler 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerini seçti.

Yapılan seçimler sonucunda Karabağlar’da Yurdoğlu Mahallesi’nde Cengiz Erden, Özgür Mahallesi’nde Erdoğan Kalkan ve Yüzbaşı Şerafffetin Mahallesi’nde ise Halil Ecevit muhtar seçilerek göreve başlamıştı.

Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yapılan şikayetler sonrasında Yurdoğlu ve Özgür mahallelerindeki muhtarlıklar düşürülürken, bir itiraz da Yüzbaşı Şeraffettin Mahallesi’ne yapıldı.

Muhtarlıkların düşürülmesinin ardından YSK’nın almış olduğu kararla 2 Haziran Pazar Günü, Yurdoğlu ve Özgür Mahalleleri’nde yeniden seçime gidilecek.

Yüzbaşı Şeraffettin Mahallesi’nde ise durum hala belirsizliğini koruyor.

Edinilen bilgilere göre, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Yurdoğlu Mahallesi’nde muhtar seçilen Cengiz Erden’in sabıkası olduğu gerekçesiyle muhtarlığına itiraz edildi. Erden ise  muhtarlığını engelleyecek herhangi bir yüz kızartıcı suç işlemediğini belirterek şunları söyledi:

“HOBİ BAHÇESİ NEDENİYLE MUHTARLIĞIM DÜŞÜRÜLDÜ”

“Sabıka kaydım olduğu gerekçesiyle Yurdoğlu Mahallesi’ndeki muhtarlığım düşürüldü. 2020 yılında bir hobi bahçesi almıştım. Hobi bahçesine prefabrik ev yaptım. Hobi bahçelerinde herkes birbirini şikayet ediyor. Birileri şikayette bulundu. Belediye tarafından gelindi ve kapatıldı. Sonra bu konu mahkemeye intikal etti. Mahkeme de 1 ay süre içinde yıkım kararı verdi. Ben bu karara uymayarak, prefabrik evimi yıkmadım. Yıkmayınca mahkeme bana denetimli serbestlikten 1 yıl 15 gün ceza verdi.  Ben de bu karardan sonra istinaf mahkemesine başvurdum.  Başvurmamış olsaydım Aralık’ta sürem bitiyordu.

“YÜZ KIZARTICI SUÇ İŞLEMEDİM”

İstinafa başvurmamış olsaydım  böyle bir şey başıma gelmeyecekti. Fakat burada özellikle belirtmek istiyorum. Muhtarlığımı  etkileyecek herhangi bir adli sicil kaydım yok. Evet, sabıkam olduğunu kabul ediyorum. Fakat özellikle vurgulamak isterim ki bu sabıka yüz kızartıcı bir neden değil, çevre kirliliğini kapsayan bir madde.  36 metrekare ev yaparak, çevreyi ve kendi kirleten bir maddeden verilen bir ceza. Dolayısıyla muhtarlığımı etkileyecek bir suç kaydını taşımıyorum. Hırsızlık yapmadım, devletimizi dolandırmadım, kimseyi taciz etmedim, adam yaralamadım.  Muhtarlığı etkileyen suç unsurları çoğunlukla bunlar. 

“ANAYASA MAHKEMESİ’NE BAŞVURDUM”

Ne yazık ki muhtarlığım Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı kararla düşürüldü. Karar 2 gün askıda kaldı. Anayasa Mahkemesi’ne itiraz başvurusunda bulundum. 2 Haziran’da yapılacak olan yeni seçimlerin iptalini istedim. Anayasa Mahlemesi 2 Haziran önce davayı sonuçlandırırsa görevime geri döneceğim. Eğer  karar 2 Haziran sonrasına kalırsa, muhtarlığım iptal edilecek ve yeniden seçim yapılacak. Bu seçimde de ne yazık ki aday olamayacağım.”

Yüzbaşı Şeraffettin Mahallesi muhtarı Halil Ecevit ise adreste ikamet etmediği gerekçesiyle bir vatandaş tarafından şikayet edildiğini söyleyerek şunları söyledi:

“YÜZBAŞI’DA MUHTARLIĞIM DÜŞMEDİ

“Yüzbaşı Şeraffettin Mahallesi’nde henüz muhtarlığımız düşmedi. Vatandaşlardan birinin yasal haklarını kullanarak şikayette bulunduğunu öğrendim.

ASILSIZ BİR TUTANAK ÜZERİNDEN SORUŞTURMA BAŞLAMIŞ

Seçme ve seçilme haklarımızla ilgili işlemler şu anda devam ediyor.  Tamamen asılsız bir tutanak üzerinden soruşturma başlamış. İlgili kurumlarla bu konuya dair itirazlarımızda bulunduk.  Verilmiş bir karar yok. Beklemedeyiz şu anda.  Muhtarlığım devam ediyor. Muhtarlıkla ilgili işlemleri şu anda yapabilme yetkimiz var.  Azalarımız orada. Bu  konuda sıkıntı yaşamıyoruz. Mahalleli vatandaşlarımız merak etmesin.  Adalet er ya da geç yerini bulur.

ADRESİM BELLİ, YILLARDIR ORADA YAŞIYORUM

Adreste ikamet etmediğimize dair bir tutanak tutulmuş. Bu iddianın aslı astarı yok. Benim adresim belli. Yıllardır orada yaşıyorum. Bütün ailem bu mahallede oturuyor. Birileri bir iddiada bulunmuş.  Vatandaşın hakkıdır. İddiada bulunabilir. Ama tabi asılsız iddialar bunlar.  Biz de ona göre savunmamızı yaptık. Herkes için hayırlısı olsun”

ÖZGÜR MAHALLESİ MUHTARI SESSİZ KALDI

Öte yandan Özgür Mahallesi'nden muhtarlığı düşürülen Erdoğan Kalkan ise konuya dair herhangi bir açıklama yapmayarak sessiz kaldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.