Dolar 32,7735
%0.02
Euro 35,0515
%-0.11
Altın 2.441,220
%-0.68
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağ: Buradan suç çıkmaz!

Karabağ: Buradan suç çıkmaz!

Bayraklı Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karabağ, yargılandığı davayla ilgili açıklamalarda bulundu. Karabağ, "İddianamenin içinde bir şey yok. Buradan suç çıkmaz" derken, parti yöneticilerinin adliyeye gelmemesini değerlendirdi. Karabağ parti içi muhalefetin de dışarıya taştığını söyledi. Adliyeye gelmeyen parti yöneticileri için ne dedi'

  • Ege Postası
  • 23.06.2016 - 09:43

EGE POSTASI - Bayraklı Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve irtikap operasyonu sonrası yargı süreci başlarken,  ilk duruşmada diğer duruşmalardan muaf olmasına karar verilen Başkan Hasan Karabağ, yerel bir TV kanalına süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.

BURADAN SUÇ ÇIKMAZ

Özellikle CHP'li belediyelerin üzerinde büyük baskı olduğunu ifade eden Karabağ, " Görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Muhalefette olan belediyeler açısından kolay bir dönem değil. Adam gizli tanığım diye ortalıkta geziyor. Hukuk arayışı içindeyiz. Bürokratlar neden korkmasın. Attığı her imzayı düşünerek atıyor. Yapılacak işler gecikiyor. Beklediğim gibi bir süreç. Usulden bozulması gereken bir konu esasa girdi. İddianamenin  içinde bir şey yok. Buradan suç çıkmaz. Hukuken değil siyaseten hazırlanmış bir iddianame. Yargının içinde hala devlet terbiyesi almış Cumhuriyet değerlerine sahip yargı mensupları var. Cumhuriyeti korursak bunlar orada korunur. Yoksa Cumhuriyet elden giderse başka bir yönetim biçimi gelir ve bu yargı sürecide burada biter. Yargıtay'ın başındaki 'yargıya güven yüzde 30' dedi. Cumhuriyeti korursak yargı olacak, adalet olacak. Atatürk'ten ayrıldığımız sürece başımız beladan kurtulmaz" dedi.

PARTİ İÇİ MUHALAFET ELEŞTİRİSİ

"CHP'nin kendi içindeki muhalifleri dışarıdakileri aratmıyor" diyen Karabağ, " Bu partinin sosyolojik yapısından kaynaklanıyor. Sınıf olarak  çalışan kesimler, orta sınıf dediğimiz insalar siyaset yapıyor CHP'de...Dolayısıyla meclis üyeliği, ilçe yöneticiliği , belediye başkanlığı çok önemli. Oğluna kızına iş bulacak. Dolayısıyla parti içi savaş dışarıya taşınıyor. Bu parti kültürü almamışlığın sonucu" dedi.

YANIMDA PARTİLİLER VE HALK VARDI

İl Başkanı Alaattin Yüksel ve parti yöneticilerinin ilk duruşmada kendisini yalnız bırakmasıyla ilgili sorulan soruya Karabağ, "Gelmeyenlere sormak lazım. Belediye başkanlığı yoluna çıkarken de yalnızdım. Şimdi de yalnız yürümeye devam ediyorum. Gelen gelir kalan sağlar bizimdir. Adliyede yanımda partililer ve halk vardı" yanıtını verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.