Dolar 32,2862
%-0.6
Euro 34,6593
%-0.42
Altın 2.411,470
%-0.46
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kani Beko'dan 'uzaktan eğitim' kararına tepki: Sarayları neden açmıyorsun!

Kani Beko'dan "uzaktan eğitim" kararına tepki: Sarayları neden açmıyorsun!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, üniversitelerin ve Kredi Yurtlar Kurumu’na(KYK) ait yurtların depremzedelere tahsis edileceği için üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesi kararına tepki gösterdi. Beko, "Depremin yaraları ve depremzede kardeşlerimizin barınma sorunu elbette hepimizin sorunu ancak bunun çözümü eğitimden vazgeçerek olmamalı! ’Yurtlara depremzedeleri yerleştireceğiz’ diyerek eğitimden vazgeçmek tam da AKP zihniyetinin ürünüdür.Sarayları neden açmıyorsun Sayın Cumhurbaşkanı" dedi

  • Ege Postası
  • 13.02.2023 - 17:41
  • Güncelleme: 13.02.2023 - 17:56

EGEPOSTASI- Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 6 Şubat'ta 9 saat arayla meydana gelen ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremlerin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üniversitelerin ve Kredi Yurtlar Kurumu’na(KYK) ait yurtların depremzedelere tahsis edileceğini ve üniversitelerde uzaktan eğitime geçileceğini açıkladı.

Karar tartışma yaratırken, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, karara sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda tepki gösterdi.

Kani Beko'nun paylaşımı şöyle:

"AKP ZİHNİYETİNİN ÜRÜNÜ"

"Depremin yaraları ve depremzede kardeşlerimizin barınma sorunu elbette hepimizin sorunu ancak bunun çözümü eğitimden vazgeçerek olmamalı! ’Yurtlara depremzedeleri yerleştireceğiz’ diyerek eğitimden vazgeçmek tam da AKP zihniyetinin ürünüdür.

"SARAYLARI NEDEN AÇMIYORSUN!"

Sarayları neden açmıyorsun Sayın Cumhurbaşkanı. Halkın vergileriyle yaptığın, Ankara’da Kaçak saray Kuşadası'nda yazlık saray; Urla'daki tatil sitesi, Van'daki kışlık saray… Depremzedelere Saraylarını açacağına, üniversiteleri ve yurtları kapatıyorsun.

"ZATEN PANDEMİ NEDENİYLE..."

Zaten pandemi nedeniyle uzun süre okullarından uzak kalan gençlerimizin sağlıklı bir eğitim hayatı için üniversitelerinde olmaları gerekiyor! 17 Ağustos’ta meydana gelen 1999 Marmara Depreminden sonra Kasım ayında Kocaeli gibi bölgedeki üniversiteler bile açılmıştı.

"EĞİTİMİN DEVAM ETMESİ ŞART!"

Genel Başkanımızın da söylediği gibi biz öğrenci yurtları sayısı kadar konaklamayı sağlayabiliriz. Eğitimin devam etmesi şart!"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.