Dolar 32,3904
%0.1
Euro 34,7888
%-0.01
Altın 2.396,190
%-0.03
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kamulaştırma kararına encümenden vize

Kamulaştırma kararına encümenden vize

İzmir Büyükşehir Belediyesi Encümeni, İzmir’deki trafik yoğunluğunun azalması için trafiğin en yoğun olduğu bölgelerden Karşıyaka Yalı Mahallesi, Ahmet Kemal Baysak Bulvarı'nı İZBAN Hattı üzerinden Şemikler Mahallesine ve Anadolu Caddesine bağlayacak olan alandaki özel mülkiyet alanlarının kamulaştırılması kararını onayladı.

  • Ege Postası
  • 24.03.2022 - 15:22

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’in kronikleşmiş sorunlarının başında gelen trafik sorunun çözümü için İzmir Büyükşehir Belediyesi bir adım daha atıyor.

Kent trafiğinin rahatlayabilmesi için geçtiğimiz ay kentte trafiğin en yoğun olduğu noktalardan olan ve bağlantı yolunun olmaması nedeniyle vatandaşların şikayet ettiği Karşıyaka Ahmet Kemal Baysak Bulvarı ve Anadolu Caddesi arasında akışın sağlanması için kamulaştırma yapılacağı duyurulmuştu.

Hazırlanan trafiği rahatlatma projesi kapsamında, Yalı Mahallesi, Ahmet Kemal Baysak Bulvarı'nı İZBAN Hattı üzerinden Şemikler Mahallesine ve Anadolu Caddesine bağlayacak olan, 1/1000 ölçekli uygulama imar planında 40 metre genişliğindeki imar yoluna isabet eden ve imar planı uygulaması ile zemin taşınmazı terk edilen zemin üstü taşınmazların kamulaştırılmasına karar verilmişti.

ENCÜMENDEN KARAR ÇIKTI

Öte yandan; İzmir Büyükşehir Belediyesi Encümeni kamulaştırma hamlesi için çalışmalarını tamamladı ve bölgedeki kamulaştırmaya vize çıktı. Kararın ardından bölgedeki kamulaştırma işlemlerinin başlamasının önü açıldı.

Konuya ilişkin alınan kararda şu ifadelere yer verildi; “İzmir İli, Karşıyaka İlçesi, Ahmet Kemal Baysak Bulvarı'nı İZBAN Hattı üzerinden Şemikler Mahallesine ve Anadolu Caddesine bağlayacak olan, 1/1000 ölçekli uygulama imar planında 40 metre genişliğindeki imar yolunun Anadolu Caddesine bağlandığı döner kavşakta kalan ve ekli paftada da işaretlenmiş bulunan; İzmir İli, Karşıyaka İlçesi, Şemikler Mahallesi 439 ve 441 numaralı parsellerin, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu kapsamında yapılacak olan kamulaştırma işlemlerine başlanılması”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.