Dolar 38,5312
%0.11
Euro 43,7816
%0.09
Altın 4.059,860
%-0.25
Bist-100 9.078,00
%-1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadınlardan her türlü şiddete hayır

Kadınlardan her türlü şiddete hayır

BALIKESİR Kent Konseyi Kadın Meclisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde "Her türlü şiddete hayır" dedi.

  • Ege Postası
  • 26.11.2012 - 11:57
BALIKESİR-  Kadın Meclisi Başkanı Dr. Dilek Yıldırım, Kent Konseyi Başkanı Yusuf Özenç'in eşi Seviye Özenç, Belediye Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk'ün eşi Fatma Aktürk, Kent Konseyi Genel Sekreteri Seda Kaplan ve Kadın Meclisi üyeleri bugün belediye önünde toplandı. Yakalarına beyaz kurdele takan ve mor ağırlıklı giyinen kadınlar, ellerinde `Kadına yönelik şiddete göz yumma, sessiz kalma', `Şiddet senin ayıbın değil', `Kadına şiddete son' yazılı pankartlarla yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Yaylada Alışveriş Merkezi'ne yürüdü.

Kadınlar yol boyunca kafelerde, araçlarda, parklarda rastladıkları kadın-erkek herkese aile içi şiddeti anlatan ve şiddete maruz kalındığında başvurulacak kurum ve telefonların yeraldığı bilgilendirici broşürleri dağıtıp, onları yürüyüşe ve etkinliğe katılıp destek vermeye çağırdı.

Yaylada AVM önünde buluşan kadınlar, oluşturulan stantta `Kadına Karşı Şiddeti Engelleme Metni'ni imzaladı. Ardından ellerini yeşil, mavi ve kırmızıya boyayıp, "Şiddete hayır" diyerek, "Şiddete dur" panosuna el izlerini bıraktı.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Seda Kaplan, "Geçen yıl da kadına yönelik şiddeti protesto etmiştik. Bu yıl sadece kadına şiddete değil, çocuğa, aile içi şiddete, evdeki, işyerindeki her türlü şiddete hayır diyoruz" diye konuştu.

Kadın Meclisi Başkanı Dr. Dilek Yıldırım da kadına yönelik şiddeti önlemenin en temel yolunun eğitinden geçtiğini belirtti. (DHA) 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.