Dolar 32,2765
%0.05
Euro 34,9757
%-0.02
Altın 2.463,320
%0.7
Bist-100 10.182,00
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Kadınlar İçin’ konuştular

‘Kadınlar İçin’ konuştular

‘4Women-Kadınlar İçin’ projesi kapsamında düzenlenen uluslararası konferansa katılan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Türkiye’de kadınların hala tam olarak neyin şiddet olduğunu bilmediğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 15.12.2015 - 11:56
İZMİR - Lider, Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) tarafından yürütülen “4 Women- Kadınlar İçin” adlı proje kapsamında düzenlenen uluslararası konferans büyük ilgi gördü. Etkinliğin ev sahipliğini LİYAKAT Derneği Başkanı Berkay Eskinazi üstlenirken, konferansa Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İtalya’nın İzmir Konsolosu Luigi Iannuzzia, İTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. İlkay Taş ile çok sayıda kadın izleyici katıldı. İzmir Ticaret Odası (İTO) Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansın onur konuğu ise uzun yıllar Birleşmiş Milletler Kadına Yönelik Şiddet Özel Raportörlüğü görevinde bulunan aynı zamanda İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi (İGAM) Kurucu Başkanı olan Prof. Dr. Yakın Ertürk oldu. 

TÜRKİYE-İTALYA ORTAKLIĞI
Türkiye ile İtalya ortaklığında yürütülen ve Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen ‘4Women-Kadınlar İçin’ projesinin kısa tanıtımıyla başlayan konferansın açılış konuşmasını LİYAKAT Derneği Başkanı Berkay Eskinazi yaptı. Yaklaşık iki yıldır süren projenin ortaklarının Konak Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İtalya’dan iki sivil toplum örgütü olduğunu dile getiren Eskinazi, projeye destek veren tüm kuruluşlara teşekkür etti. Projenin Türkiye ve İtalya arasında oluşturulan ulusaşırı bir sivil toplum girişimi olduğunu dile getiren Eskinazi, bu kapsamda İzmir ve İtalya’da kadına yönelik şiddetin mevcut durumuna, ihtiyaçlarına, yönetimine, ilgili sosyal operatörlerin bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik saha çalışmaları da dahil olmak üzere çeşitli faaliyetleri gerçekleştirdiklerini söyledi.



ERKEKLER KONUŞULMUYOR
Konferansta söz alan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da kadına yönelik şiddetin dünyanın pek çok yerinde olduğunu ancak hep kadına yönelik ayrımcılıktan, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden bahsedildiğini, erkeklere özel bir gündemin ise olmadığını dile getirdi. Türkiye’deki kadınların hala neyin şiddet olduğunu bilmediğini savunan Pekdaş, kadına yönelik şiddete karşı tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin el ele vermesi gerektiğini ve bunu toplumsal bir sorun olarak ele alması gerektiğini belirtti. Pekdaş, göreve gelir gelmez Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nü kurduklarını ve bu süre içinde LİYAKAT Derneği ile bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Yapılan sokak forumlarına çok fazla katılım olduğunu dile getiren Pekdaş, kadınlara danışmanlık verildiğini, ekonomik olarak aile bütçelerine katkı koymaları için pastacılık kursu düzenledikleri anlattı.  

ŞİDDET SINIR TANIMIYOR
Konferansın kapanışında söz alan Prof. Yakın Ertürk de kadına yönelik şiddetin bir dünya sorunu olduğunu söyledi. Gözlem ve yaptığı çalışmalardan yola çıkarak kaleme aldığı ‘Sınır Tanımayan Şiddet’ kitabından alıntılar yapan Ertürk, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddeti önlemek, kovuşturmak ve ortadan kaldırmak konularına değindi. Yapılan sunumun ardından salondaki kadın dinleyicilerin sorularına yanıt veren Ertürk’e etkinlik sonunda LİYAKAT Derneği Başkanı Eskinazi plaket verirken, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da içinde semt merkezlerinde kurs gören kadınların yaptığı hediyelik eşyaların yer aldığı paketi armağan etti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.