Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadın meclis üyesinden o sözlere sert çıkış

Kadın meclis üyesinden o sözlere sert çıkış

İzmir’in Aliağa İlçesi’nde CHP teşkilatında “Ahlaksız” polemiği yaşanmaya başladı. Partisinden bir süre önce istifa eden ve MHP’yle yakınlaştığı öne sürülen bağımsız meclis üyesi Selma Orhan, CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın açıklamalarına sert tepki gösterdi. Orhan “Daha düne kadar abla kardeştik, ne oldu da, bu kadar etik davranmayan ve ahlaksızlık yapan bir insan oldum. İlçe Başkanı Özcan Durmaz toparlayıcı bir rol oynamadı, bunun istifa etmemde etkisi oldu” dedi. Orhan, bu arada MHP'li Belediye Başkanı Serkan Acar ile toplantı yaparak, kendisine "Bağımsız" destek vereceğini söyledi. Kadın meclis üyesinden o sözlere sert çıkış

  • Ege Postası
  • 24.02.2015 - 12:06
EGEPOSTASI- HABER SERVİSİ- CHP’li meclis üyesi Selma Orhan’ın istifası ile sarsılan CHP Aliağa örgütünde sular durulmuyor. İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın “Hiç kimsenin onuru için siyasi bekçilik yapamayız, böyle bir görevimiz yok. Ben yapılanı siyasi ahlaksızlık olarak sayıyorum. Transfer pazarı kurmak siyasi ahlaksızlıktır. Transfer pazarına meta olmak siyasi ahlaksızlıktır. Siyasi ahlaksızlık yapanları bu pazarda meta olanları ve bu pazarı kuranları kınıyorum. Bu bir ihanettir, hainlerle de işimiz yoktur” diyerek tepki gösterdiği bağımsız meclis üyesi Selma Orhan İlçe Başkanı Durmaz’a sert yanıt verdi.
Orhan, “Ben sadece CHP’nin oylarını mı aldı? Ben halkın oyları ile seçilmiş bir meclis üyesiyim. Bunca yıllık partililiğimi neden sorgulamıyor, ayrılınca mı kötü oluyorum ve ahlaksızlık oluyor” diyerek Durmaz’ın açıklamalarına tepki gösterdi, Orhan açıklamalarına söyle devam etti; “Burada daha iyi hizmet etmek adına istifa ettim. Aliağa’da çalışan bir ekip var, ben de yıllarca bu toplumun yanındayım, Aliağa’nın gelişimine katkı koymak adına böyle bir karar aldım. İlçe Başkanı Özcan Durmaz,  açıklamasında benim meclis üyeliğinden de istifa etmem gerektiğini söylüyor. Nede? Ben sadece CHP’nin oylarını mı aldım, Ben halkın oyları ile seçilmiş bir meclis üyesiyim. Bunca yıllık partililiğimi neden sorgulamıyor, ayrılınca mı kötü oluyorum ve ahlaksızlık oluyor.


'Aliağa'da meclis üyesi istifa etti, Durmaz'dan o isme tepki geldi' haberi için tıklayınız...

BEN SADECE CHP’DEN İSTİFA ETTİM
Ben herhangi bir siyasi partiye geçmedim. Ben sadece CHP’den istifa ettim. Ayrıca istifa açıklamamda da ifade etmiştim, bu istifam bir siyasi transfer değil, burada hizmet etmek isteyen bir ekip var, bana bu ekipten bir teklif geldi, bana “abla sen çok sosyal bir insansın bizimle çalışmak ister misin” dediler. Ben de bu ekip için çalışmak istedim. Ben bu çalışma grubuna nasıl bir katkı koyabilirim diyerek düşündüm ve istifa etme kararı aldım.

İLÇE BAŞKANI TUTARSIZ DAVRANDI

Bunca yıldır sosyal projelerde çalıştım ve taba en yakın insan da bendim. Bugüne kadar İlçe Başkanı Özcan bey ile abla kardeştik, ne oldu bu kadar etik davranmayan ve ahlaksızlık yapan bir insan oldum.  Biz hepimiz Aliağa’da yüz yüze bakacağız. Benim istifa etmeme neden olan etkenlerden bir tanesi ise, İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın tutarsız davranışlarıdır. Seçimden sonra halka hizmet edemedik. İlçe Başkanı Durmaz zaman içinde toparlayıcı bir rol üstlenemedi, bütün meclis üyeleri ile ayrı ayrı görüşmeler yapıyordu. Toparlayıcı bir rol oynamadı, bunun istifa etmemde etkisi oldu” dedi.     

SELMA ORHAN'DAN BAĞIMSIZ DESTEK
Öte yandan CHP Aliağa Belediye Meclis üyesi Olan Selma Orhan partisinden istifa ederek belediye meclisinde bağımsız olarak Serkan Acar'a destek vereceğini açıkladı. Aliağa Belediye meclis salonunda yapılan basın açıklamasında konuşan Belediye Başkanı Serkan Acar hiçbir ayırım yapamadan siyasi değil hizmet odaklı çalıştıklarını söyledi. Art niyetli kişiler tarafından insanlar arasında ve sosyal medya üzerinden birtakım iftira ve ithamlarla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Acar"Allaha şükürler olsun ki bunlar ben ve ekibimin daha fazla çalışmasına, daha fazla halkla ilişkiler yapmamıza vesile olmuştur. Bugün buradan tekrar tekrar söylemek istiyorum Aliağa'da siyaseti bırakın, hizmetleri siyasi algı ile yıpratmaya çalışmayın ve dedikoduyu bırakın. Ben birinci yılımızı tamamladığımız 30 Mart itibarı ile bir yıllık icraatlarımızı tek tek halkımıza evlerine dökümanlarımızı göndererek anlatacağım" dedi. 

SLOGANIMIZ "AZ LAF ÇOK İŞ"
Selma Orhan'ın ekip ruhlarına güç verdiğini ifade eden Başkan Acar: "Bugün bu hizmet aşkımızı görerek ben ve ekip arkadaşlarımı onore eden, gücümüze güç katan Aliağa'nın ablası Sayın Selma Orhan'ı aramızda görmekten büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Hizmete, değişime hoş geldin Selma Abla gerçek ve samimi ekip ruhumuza güç verdin Selma Abla Allah beraberce nice hizmetler yapmamızı nasip etsin" dedi.
Aliağa için uzun yıllar çalıştığını belirten Belediye Meclis Üyesi Selma Orhan da,Serkan Acar ve ekibinin samimi bir şekilde sorunlara çözmek için gece gündüz çalıştığını ifade ederek şöyle konuştu:
"Bende Aliağa'nın değişimi yolunda; siyasi bir sıfat taşımanın, siyasi davranmanın, klasik siyasi çekişmeler ve şahsi menfaatler için vakit kaybetmenin Aliağa'nın geleceğinde çalınacak bir zaman olarak gördüğümden bugünden itibaren hizmet etmek için Sayın Serkan Acar ile yola devam etme kararı almış bulunmaktayım. Durum bir siyasi transfer, duruş değişikliği ve menfaat birlikteliği değil. Bu benim 30 yıllık geçmişimin, sizlerin arasından çıkmış ve sizlerden hiç ayrılmamış benim hizmet etme aşkımın bir sonucudur. Sizlerin duaları ile bu süreçte Aliağa'ya fazla hizmet etme imkanı bulacağımızdan hiçbir şüphem yoktur" diyerek sözlerine son verdi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.