Dolar 32,2329
%0.16
Euro 34,9539
%-0.03
Altın 2.412,060
%-0.53
Bist-100 10.400,00
%-0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirliye dev çağrı

İzmirliye dev çağrı

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından “#direnTMMOB” sloganı ile yürütülen ve sosyal medya üzerinde başlayan isyan sokaklara taştı. Torba yasaya karşı direnen mimar ve mühendisler sürdürdükleri “TMMOB’ye Dokunma” kampanyası çerçevesinde, İzmir’in çeşitli bölgelerine astıkları pankartlar ile mücadelesini İzmir halkına duyurmaya devam ediyor. İZMİRLİYE 'DEV' ÇAĞRI

  • Ege Postası
  • 08.02.2015 - 11:34
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Hükümetin hazırladığı son torba yasa kapsamında etkisizleştirmek istenen ve yetkilerinin kısıtlanması gündeme gelen Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir için İzmirlilerle birlikte direnmeye devam ediyor.

Yerel yönetim, siyasi partiler, DİSK, KESK, TTB, İzmir Barosu, çeşitli sivil toplum kuruluşları ile emek ve demokrasi güçlerinin de desteği ile yaklaşık iki aydır geniş çaplı bir eylem sürecinin altına imza atan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, İzmir’in dört bir yanına astıkları dev afişlerle yaşanabilir bir İzmir için kentlilere direniş çağrısı yaptı. Her Perşembe akşamı Alsancak’ta düzenledikleri eylemlerin yanı sıra, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na siyah çelenk bırakan , son olarak da gerçekleştirdikleri meşaleli yürüyüşle dikkatleri üzerine çeken ve Ankara’ya yürüyecek olan meslek odaları, afişlerin yanı sıra dağıttıkları broşürler ile İzmir halkını TMMOB’a sahip çıkmaya davet etti.


İZMİR İÇİN İZMİRLİLERE ÇAĞRI
Hükümet tarafından hazırlıkları sürdürülen torba yasaya karşı TMMOB tarafından Türkiye’nin birçok ilinde ve sosyal medyada yürütülen “TMMOB’ye Dokunma” kampanyası çerçevesinde İzmir’in çeşitli bölgelerine pankartlar asıldı. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından hazırlanan ve hem vatandaşları, hem de meslek örgütlerinin üyelerini TMMOB örgütlülüğüne sahip çıkmaya çağıran pankartlar, Karşıyaka, Alsancak, Konak, Bornova, Hatay, Güzelyalı, Varyant gibi kent merkezindeki çeşitli bölgelere asıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.