Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli siyasilerden Biden’ın 'soykırım' açıklamasına tepki yağdı

İzmirli siyasilerden Biden’ın 'soykırım' açıklamasına tepki yağdı

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesine tepkiler dinmiyor. Biden'ın açıklamalarına İzmir'den tepkiler geldi.

  • Ege Postası
  • 24.04.2021 - 23:12

EGEPOSTASI- ABD Başkanı Joe Biden'ın, 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanmasına İzmir'den de art arda sert tepki geldi.

İzmirli siyasiler sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarla, ABD Başkanı Joe Biden'ın açıklamalarına tepki gösterdiler.

AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım: #1915Olayları’na yönelik siyasi saiklerle yapılan bu cahilce açıklama tarihi değiştiremez, gerçekleri örtemez.Tarih, tarihçiler tarafından değerlendirilmeli siyasiler hakikate saygı göstermelidir. Tarihsel dayanağı olmayan bu suçlama yok hükmündedir, tümüyle reddediyoruz."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ: "ABD Başkanının "Ermeni Soykırımı" tabirini kullanmasını lanetliyoruz. Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'da ağır bir şekilde mağlup olmasının ardından, ABD siyasetinde oluşturulan baskılar sonucunda zikredilen bu safsatanın bilimsel hiçbir temeli yoktur.#1915Olayları"

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli: "ABD Başkanı Biden'in 1915 olaylarını yargıladığı ve gerçeklikten uzak çıkışı; asla kabul edilemez! Tarihi, haddini ve hududunu aşan açıklamalarıyla değiştiremezler! Bölge barışını ve adaleti de hiçe sayan bu provokatif sözleri, şiddetle kınıyoruz."

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: "ABD Başkanının 1915'te iki ülke arasında yaşanan karşılıklı acıları tek taraflı #soykırım olarak ifade etmesi ve uluslararası siyasete malzeme etmesi kabul edilemez.Bölgede kardeşçe yaşayan halkların arasına nifak sokmaya hizmet eden bu açıklama Türk milleti için yok hükmündedir."

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin: "Milliyetçi Hareket Partisi, sözde soykırım suçlamasını tümden reddetmekte, bu isnadı dillendiren ABD Başkanı’nı da kınamaktadır. Biden’in soykırım açıklaması hükümsüzdür, aynı zamanda siyasi akılsızlık ve ahlaksızlıktır. Müttefik bilinen bir ülkeyle yol ayrımına gelinmiştir."

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan: "ABD Başkanı’nın 1915'te yaşananları 'soykırım' olarak nitelemesi çok büyük bir hatadır. Konu parlamentoların siyasi zeminlerinde değil, tarihçilerin hassas terazisinde tartılmalıdır. Ülkemizi töhmet altında bırakan açıklamaları asla kabul etmiyorum."

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan: 1915'te Türkler ve Ermeniler karşılıklı acılar yaşadı. Biden’ın yaşanan acıları "soykırım" olarak nitelemesi gerçekler ile bağdaşmadığı gibi ne Türklerin ne de Ermenilerin acılarına merhem olmaz. Tarihi siyasal gündem haline getirmesi ise doğru değildir, haddi de değildir.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı: "Şanlı tarihimize hiçbir gerçekliğe dayanmayan iftiralarıyla leke sürmek isteyen ABD Başkanının açıklamasını reddediyoruz! Kabul edilmesi gereken asıl gerçeklik Amerika’nın işgal ve soykırım karnesidir..."

AK Parti İzmir Miletvekili Mahmut Atilla Kaya: "ABD Başkanı Joe Biden'ın tarihe mal olmuş olaylar hakkında "soykırım" gibi sözde bir ifadeyi kullanması müttefiklik ilişkilerine yakışmamıştır. Bu yaklaşımı en şiddetli şekilde telin ediyoruz. Söz konusu ifade, bizim için yok hükmündedir."

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır: "ABD Başkanı Biden'in #1915Olayları ile ilgili soykırım iftirasını asla kabul etmiyor, bu asılsız iddiaların arkasında duran zihniyetleri de kınıyorum. ABD bir soykırım arıyorsa kendi tarihine baksın!"

AK Parti İzmir Milletvekili  Yaşar Kırkpınar: "ABD Başkanı Biden’ın, 1915 yılında yaşanan olaylar hakkında tarihi ve hukuki dayanaklardan yoksun ve asılsız açıklamasını kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz"

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray: "Soykırım gibi bir insanlık suçu iftirasını şiddetle reddediyoruz."

MHP Genel Sekreter Yardımcısı, MYK Üyesi, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu: Türk milleti tarihin her safhasında devletiyle birlikte insanoğlunun umut kaynağı olmuş, mazisi gurur kaynaklarıyla dolu, milli değerleriyle yaşamayı ve yaşatmayı görev addetmiş büyük bir millettir. Geçmişinde en ufak bir "soykırım" kırıntısı bulunmayan, insanlık suçu işleyen faillerle dahi "insan" ölçüsünde mücadele eden feraset ve ahlak sahibi Türk milleti mazisine yabancılaşmış "atıkların" iftiralarıyla ilk defa karşılaşmamaktadır! Mazisi kirli, bugünü kokuşmuş, yarını ise çukur olan HDP adlı terör yuvasının kumandalı MYK'sının sözde "Ermeni Soykırımı" ile ilgili yaptığı açıklama elbette kirli bir senaryonun parçası, sonu belli figüranlarının hezeyanından başka bir şey değildir. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'nin dediği gibi; "Erciyes olmadan Ağrı Dağı mahzun,Allah-ü Ekber Dağları olmadan Toroslar yapayalnızdır!" Mazimiz berrak, atimiz aydınlık, ferasetimiz güçlüdür. Geçmişimizi kirletemeyecek,geleceğimizi karartamayacak,birliğimizi bozamayacaksınız!

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay: "1973-1994 yılları arasında ASALA ve benzeri Ermeni terör örgütleri tarafından düzenlenen saldırılarda 31'i diplomat ve onların aile mensupları olmak üzere 58 Türk vatandaşı şehit olurken toplamda 77 insan hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı. Atakent’te “Şehit Diplomatlar Anıtımız” ile anılarını yaşattığımız şehit diplomatlarımızın bir kez daha kemiklerini sızlattınız. Tarihin baktığınız tüm kirli yapraklarında sadece kendi emperyalist emellerinizi, kandırdığınız insanları, çıkarttığınız savaşları ve akıttığınız kanları göreceksiniz. ABD’nin ve Biden’ın “soykırım” nitelemesini kesinlikle kabul etmiyor ve şiddetle kınıyorum.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş: "Şimdi birlik olma zamanıdır ABD Başkanı Joseph Biden’ın 1915’te yaşanan olayları “soykırım” olarak nitelemesi büyük bir hatadır. Ermeni Soykırımı söylemi büyük bir yalandır. Tarihi gerçekler ortadayken böyle bir yalanla ülkemizi itham etmeye kalkışan Biden'ı şiddetle kınıyoruz. TBMM'nin acilen toplanarak ulusal tavrımızı tüm dünyaya göstermesi ve kınamanın somut yaptırımlara dönüşmesi gerektiğini hatırlatıyoruz. Önce Amerikalı bilim insanının verdiği bilgileri öğrenelim: ‘Türkler değil Ermeniler soykırım yaptı’ "

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.