Dolar 32,4324
%0.03
Euro 34,7166
%-0.25
Altın 2.421,530
%-0.56
Bist-100 10.083,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli emekliler Sözcü'ye sahip çıktı: Sessiz kalmayacağız!

İzmirli emekliler Sözcü'ye sahip çıktı: Sessiz kalmayacağız!

19 Mayıs 2017 tarihinde başlayan operasyonların ardından tutuklanan Sözcü gazetesi çalışanları Gökmen Ulu ve Mediha Olgun’a İzmir’den destek geldi. İzmirli emekliler Sözcü'ye sahip çıktı:

  • Ege Postası
  • 12.06.2017 - 13:47

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz hafta başlayan FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanan Sözcü’nün iki önemli ismine İzmir’deki emekliler sahip çıktı. Silivri’de tutuklu bulunan basın emekçileri için İzmir Konak’ta eylem düzenleyen Tüm Emekliler Sendikası, “Özgür basın susturulamaz” diyerek Ulu ve Olgun’un serbest bırakılmasını istedi.

EMEKLİLERDEN ORTAK İSYAN

Öğlen saatlerinde Konak’ta bir araya gelen Tüm Emekliler Sendikası İzmir Şubeleri üyeleri ellerinde taşıdıkları Sözcü gazeteleri, pankartlar ve sloganlar eşliğinde Sözcü çalışanları için özgürlük istedi. Silivri’de tutuklu bulunan Gökmen Ulu’nun İzmir’de yaşayan kardeşi Oben Ulu’nun da katıldığı eylemde gelişmeleri protesto eden sendika üyeleri adına ortak açıklama yapan Tüm Emekliler Sendikası Konak Şubesi Başkanı İbrahim Yılmaz, “operasyonlar ve ardından gelen tutuklama kararına sert tepki gösterdi.

OHAL ve yayınlanan KHK’lar ile yüz binlerce masum vatandaşın mağdur edildiğine dikkat çeken ve iki isim için eylemlerini kararlılık ile sürdüreceklerini vurgulayan Yılmaz, “Halkımız bunca saldırı altındayken haber alma hakkımızın kutsallığı da bizler için en dokunulmaz değerlerin başında gelmektedir. Yandaş kalem yalayıcılara inat gerçek haberlere ulaşmamız için mesleklerinde özgürlükleri hatta canları pahasına mücadele eden bir avuç onurlu gazeteci de susturulmak isteniyor. Son olarak meslek onurlarına sahip çıkan basım emekçisi dostlarımız Mediha Olgun ve Gökmen Ulu da iktidar mahkemelerinden paylarına düşen tutsaklığa mahkum edilmişlerdir” dedi.

“SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

Ulu ve Olgun’un bedel ödemelerine seyirci kalmayacağız diyerek sözlerini sürdüren Konak Şube Başkanı Yılmaz konuşmasını şöyle tamamladı: “Mızrağı çuvala sığmayan AKP güneşi balçıkla sıvamak için onurlu gazetecilerin özgürlüklerine göz dikmekten geri durmamıştır. Bugün Sözcü gazetesinin iki emekçisini yalnız bırakırsak yarın o çukura Sözcü’yü ve diğer özgür gazeteleri de kendi elimizle itmiş oluruz. Kararan bir ülkenin ışık giren son pencerelerini de siyaha boyamak bize düşer. Biz Tüm Emekliler Sendikası olarak haksızlık ve hukuksuzluk karşısında sessiz kalmayı her şeyden önce çocuklarımız ve torunlarımıza ihanet sayıyoruz. Ülkemizin geleceğine bir parça ışık taşımak için Mediha Olgun ve Gökmen Ulu’nun mesleklerinden ve özgürlüklerinden kopartılmasına seyirci kalmayacağız.  Gazetecilik tutuklanamaz, özgür basın susturulamaz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.