Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’in ikinci barosu için çalışmalar tam gaz...

İzmir’in ikinci barosu için çalışmalar tam gaz...

Çoklu Baro düzenlemesinin TBMM’de kabul edilmesinin ardından İzmir'de kurulacak ikinci baro için başvuru yapacağını açıklayan İzmir Barosu Avukatı Ali Aşlık, ikinci baronun hazırlık aşaması ile ilgili Egepostası’na açıklama yaptı. İkinci baro için görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Av. Aşlık, Türkiye Barolar Birliği’ne resmi başvuru için Eylül ayını işaret etti.

  • Ege Postası
  • 18.08.2020 - 10:17

EGEPOSTASI- “Avukatlık Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” teklifinin TBMM’de AK Parti ve MHP’nin oylarıyla kabul edilmesinin ardından üç büyük ilde kurulması planlanan ikinci barolar için hazırlıklar zaman kaybetmeden başlatılmıştı. İstanbul’da ikinci baro için Türkiye Barolar Birliği’ne müracaat süreci tamamlandığı açıklanırken, geçtiğimiz ay İzmir’in ikinci barosu için başvuru yapacağını açıklayan AK Parti eski milletvekili ve Avukat Ali Aşlık ikinci baro için Eylül ayında Türkiye Barolar Birliği’ne resmi başvuru yapacaklarını söyledi. 

İkinci baro bileşenleriyle görüşmelerin devam ettiğini belirten Av. Aşlık, “İkinci baro için hazırlıklarımız halen devam ediyor. Şu an görüşmelerin yapılması aşamasındayız. Görüşmelerimiz tamamlanınca Eylül ayında İzmir’in ikinci başvuru için başvurumuzu yapacağız.  Henüz imza toplama aşamasına geçmedik. Şu an arkadaşlarımızla birlikte getirisi ve götürüsü ne olur konusunda görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Zaten bu başvuru için herhangi bir süre yok. Bizler de konuyu derinlemesine inceliyoruz ve ayrıntılı çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

İkinci baro için attığı adımda meslektaşlarının arkasında olduğunu ifade eden Aşlık, “Bugüne kadar yaptığım çalışmalarda avukat arkadaşlardan destek gördük ve bu destekler de devam ediyor. Daha önce yaptığım konuşmalarda 30 yıllık baro avukatlığım boyunca herhangi bir faydasını görmediğimi belirtmiştim. Bu konuda benim gibi düşünen meslektaşlarım çoğunlukta. Ancak herkes bu konuya farklı saitlerle bakar” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.