Dolar 41,8045
%0
Euro 48,4472
%0.08
Altın 5.590,380
%1.19
Bist-100 10.556,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’deki tarihi kooperatif davasında flaş karar: Aslanoğlu'na ev hapsi!

İzmir’deki tarihi kooperatif davasında flaş karar: Aslanoğlu'na ev hapsi!

İzmir’de gerçekleşen kooperatif davasında mahkeme başkanı, sanıkların savunmaları ve mağdurların ifadeleri dinledikten sonra, 15 buçuk saatin sonunda ara kararı açıkladı. Savunmaların ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti Tunç Soyer, Barış Karcı ve Heval Savaş Kaya’nın tutukluluk hallerinin devamına, Şenol Aslanoğlu'un ev hapsi şartıyla tahliyesine, Cihangir Lübiç ve Hüseyin Şimşek’in ise tahliyelerine karar verdi. Öte yandan mahkeme heyeti bir sonraki duruşmayı 9 Aralık tarihine erteledi.

  • Ege Postası
  • 14.10.2025 - 01:04
  • Güncelleme: 14.10.2025 - 07:09

ŞİLAN KOCADAĞ/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON'a yönelik soruşturmada kooperatiflerdeki usulsüzlük iddiaları ile ilgili açılan davanın ikinci duruşması İzmir Adliyesi’nde bu sabah saat 09.30’da başladı. 6'sı tutuklu 65 sanığın yargılandığı dava gece saat 01.00 sularında sona erdi. 

15 buçuk saat süren duruşma, ilk olarak tutuksuz sanıkların ifadeleriyle başladı. Kooperatif mağdurlarının da ifadeleri alındıktan sonra savcı mütalaasını açıkladı.

Mütalaanın açıklanmasının ardından tutuklu yargılanan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tunç Soyer ve İZBETON eski Genel Müdürü Heval Savaş Kaya savunmalarını gerçekleştirdiler.

Mahkeme başkanı ise sanıkların savunmaları ve mağdurların ifadeleri dinledikten sonra ara kararı açıkladı.

ASLANOĞLU TUTUKSUZ YARGILANACAK!

Mahkeme heyeti, Hüseyin Şimşek ve Cihangir Lübiç'in tahliyesine, Şenol Aslanoğlu’nun adlı kontrol ve ev hapsi şartıyla tahliyesine karar verirken, Tunç Soyer, Barış Karcı ve Heval Savaş Kaya’nın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. 

Öte yandan mahkeme heyeti, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Ayşe Arzu Çelik’in tanık olarak dinlenilmesine, dosyadaki eksikliklerin giderilmesine, bir sonraki duruşmanın fiziki yetersizlikten dolayı yeniden Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülmesine karar verip duruşmayı 9 Aralık tarihine erteledi.

BAKAN: BURUK BİR SEVİNÇ YAŞIYORUZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, duruşmanın ardından, “Buruk bir sevinç yaşıyoruz, il başkanımız ev hapsiyle tahliye oldu ama Tunç Soyer, Barış Karcı ve Heval Savaş Kaya cezaevinde. Şu duruşmayı seyredip bu arkadaşların tahliye olmamasına ben hukukçu olarak inanamıyorum. Vicdan kabul etmez. Çok güçlü savunma yaptılar. Ben herkesin ikna olduğunu düşünüyorum ama tahliye olmadılar. Şenol başkanımız il başkan adayı olarak kongreye girecek, çok önemli bizim için ama yeterli değil. Bu dava siyasi dava. Türkiye’nin hiçbir kooperatif yöneticisine operasyon yapılmadı. TOKİ’nin binlerce zamanında teslim etmediği projeler var, büyük konut projeleri var teslim edilmemiş. Hiçbiri bu enflasyonist ortamda, depremler yaşanmışken, maliyetlerin 10 kat arttığı atmosferde evler zamanında teslim edilemedi diye tutuklu kalmamalı. Hepsini peyderpey bırakıyorlar diye düşünüyorum. Umarım önümüzdeki duruşmada tahliye olurlar. Aralık uzak bir tarih sayılmaz, yılbaşından önce tüm arkadaşlarımızı tahliye görmek istiyorum” dedi. 

DUYGU ASLANOĞLU: BİR YANIM ŞÜKREDİYOR, BİR YANIM BURUK

Şenol Aslanoğlu’nun eşi Duygu Aslanoğlu ise, “Bir yanım şükrediyor, bir yanım buruk” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.