Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de maske dağıtımı sancılı başladı!

İzmir’de maske dağıtımı sancılı başladı!

İzmir’de ücretsiz maske dağıtımı sancılı başladı. Sağlık Bakanlığı’nın gönderdiği kutularda maskeler ayrı yarı ambalajlarda çıkmazken, kiminde eksik, kiminde pek temiz olmayan, kiminde ise lastikleri kopuk maskeler çıkıyor.

  • Ege Postası
  • 15.04.2020 - 17:00

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI/ÖZEL HABER - Geçtiğimiz hafta içi Ankara ve İstanbul’da başlayan ücretsiz maske dağıtımı İzmir’de yoğun olarak bugün gerçekleşti. En büyük sıkıntı 50’şerli paketler halinde gönderilen maskeler ayrı olarak poşetlenmedi. Eczacılar ile vatandaşlar arasında ‘sterilizasyon’ tartışmaları yaşandı. Eczacılar çareyi maseleri ilaç poşetleri koyarak vatandaşa vermekte buldu. Öte yandan merkez ilçeler dışında İzmirliler eczanelerde maske bulamadı. Özellikle İzmir’in uzak ilçelerine maske gitmedi. Buralarda eczacılar ile vatandaşlar arasında maske tartışmaları yaşandı. Egepostası’na konuşan İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunarak Sağlık Bakanlığı’nın belirleyeceği bir tavan fiyatta nisan sonuna kadar maske satışına izin verilmesi gerektiğini savundu.
‘MASKELER AYRI AYRI AMBALAJLI DEĞİL’
İzmir’de dağıtılmaya başlayan maskeler hakkında bilgi veren İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan “Sağlık Bakanlığı'mız maskeleri bulmuş göndermiş müteşekkiriz. Ancak bana ulaşan bazı şikayetler var. Kutulardan eksik çıktığı, bazılarının çok temiz görüntüsü olmadığını ve lastiklerinin kopuk olduğunu söyleyen eczacı arkadaşlarımız var. Kutularda 50'şer tane maskeler var ama ayrı ambalajlı değil, hatta bazı kutulardan da birer ikişer eksik maske çıkıyor” diye konuştu.



SAYILKAN’DAN GECİCİ SATIŞ ÖNERİSİ
“Eczanelerde bugün izdiham yaşandı, maske temini dışındaki işlerimizi gerçekleştiremedi” diyen Başkan Sayılkan, ilçelere yetecek kadar maske gelmediği için uzak ilçelerde uygulamayı başlatamadık. Ancak vatandaşa SMS gittiği için vatandaşla eczacı arasında gereksiz tartışmalara yol açıyor. Kod gelmeyen ve maske bulamayan vatandaşların sorunun çözmek için geçici bir süreliğine devletimizin belirleyeceği makul bir fiyatla bir geçiş süreci sağlanalı diye düşünüyorum. Örneğin nisan sonuna kadar 2 lirayı geçmeyecek bir şekilde maske satışına izin verilse, Sağlık Bakanlığı da hem gerekli alt yapıyı sağlar hem de yeterli maske teminini gerçekleştirir. Satış yasak dedikleri zaman eczacının elinde maskeler kaldı. Medikallerde ve bu işin ticaretini yapan kesimlerin de elinde kaldı. Ama vatandaş pazara gidemiyor, markete gidemiyor, toplu taşımayı kullanamıyor. Maske yok, parasıyla maske bulamıyor. Yalvarıyorlar bize ‘5 lira vereyim 10 lira verim maske ver’ diye.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.