Dolar 40,1704
%0.22
Euro 47,0711
%0.09
Altın 4.315,870
%0.91
Bist-100 10.358,00
%0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de '15 Temmuz' konulu fotoğraf sergisi açıldı

İzmir’de '15 Temmuz' konulu fotoğraf sergisi açıldı

İzmir Valiliği, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Anadolu Ajansı (AA) arşivinden derlenen 38 fotoğraftan oluşan özel bir sergi açtı. Sergi, FETÖ'nün 2016 yılındaki darbe girişimi sırasında ve sonrasında çekilen karelerden oluşuyor.

  • Ege Postası
  • 12.07.2025 - 10:19
  • Güncelleme: 12.07.2025 - 16:14

Serginin ilk durağı, İstinyePark Alışveriş Merkezi oldu. Açılışa katılan İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, 15 Temmuz’un Türkiye tarihinin en karanlık günlerinden biri olduğunu ifade etti.

Vali Elban, "Ülke büyük bir kaostan, yıkımdan ve Allah korusun bölünme tehlikesinin eşiğinden geri döndürüldü. Ancak bu hain darbe girişiminin milletimize büyük bedelleri oldu. O gün 252 şehidimiz ve 2 bin 500'ün üzerinde gazimiz oldu" dedi.Darbe girişiminin milletin büyük fedakârlığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetiyle engellendiğini belirten ve serginin amacının yaşananları unutturmamak ve yeni nesillere aktarmak olduğunu vurgulayan Vali Elban, “Bu fotoğraflar, yaşananların hafızalarda taze kalmasını sağlayacak sembollerdir. Özellikle gençlerimizin bu süreci anlaması için bu sergi büyük önem taşıyor" diye konuştu.

Fotoğraf sergisi, İzmir’in farklı noktalarında vatandaşlarla buluşacak. Sergi, 12 Temmuz’da Optimum AVM, 13 Temmuz’da Hilltown Karşıyaka AVM, 14 Temmuz’da Konak Atatürk Meydanı’nda vatandaşların ziyaretine açık olacak.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.