Dolar 32,4318
%0.03
Euro 34,6925
%-0.32
Altın 2.428,000
%-0.29
Bist-100 10.083,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir merkezli FETÖ operasyonu: 214 gözaltı kararı

İzmir merkezli FETÖ operasyonu: 214 gözaltı kararı

İzmir merkezli 40 ilde FETÖ'nün TSK ayağına yönelik operasyon başlatıldı. Gözaltı kararı verilen 44'ü muvazzaf 69 asker ile 145'i askeri okul öğrencisini yakalamak için çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalarda 137 kişi yakalandı. Öte yandan gözaltı kararı bulunanlar arasında 15 Temmuz gecesi şehit Astsubay Ömer Halisdemir tarafından vurularak öldürülen Özel Kuvvetler Tugayı Komutanı darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'nin oğlu askeri okul öğrencisi Faruk Terzi'nin de bulunduğu öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 07.09.2021 - 09:14

FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki yapılanmasına yönelik soruşturma çerçevesinde İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 44’ü muvazzaf 214 şüpheli hakkında gözaltı ve yakalama kararı verildi. İzmir merkezli 40 il ve KKTC’de sabah 06.00’da operasyon başladı.

Şüphelilerin albay (1), yarbay (1), yüzbaşı (7), üsteğmen (7), teğmen (7), astsubay (41), uzman çavuş (5) rütbelerinde olduğu öğrenildi.

Gözaltı kararı verilenler arasında ilişiği kesilen askeri okul öğrencisi Faruk Terzi de bulunuyor. Faruk Terzi, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde Şehit Astsubay Ömer Halisdemir tarafından öldürülen Özel Kuvvetler Tugayı Komutanı darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’nin oğlu…

OKUL İDARESİ TARAFINDAN KORUNUYORDU

Faruk Terzi hakkında bir itirafçının ifadesi ortaya çıktı. İtirafçı ifadesinde, aynı sınıfta olduğu Faruk Terzi’nin derslerinin kötü olduğunu fakat bütünlemeye sokulmadan derslerden geçirildiğini söylediği öğrenildi:

– Bu toplantılara zaman zaman Serkan abi de geliyordu, geldiğinde genelde okulda sıkıntı ve sorunumuzun olup olmadığını, derslerimizin nasıl gittiğini sorup okulda kendini açık eden cemaat mensubu öğrenci ve subayların olup olmadığını soruyordu, ben şahsım adına kimseyi bilmediğimi söylüyordum.

TELEFON YAKALATTIRIYORDU AMA CEZA ALMIYORDU

– Semih Terzi’nin oğlu olduğunu sonradan öğrendiğim Faruk Terzi’nin matematik, fizik ve temel derslerinden çok düşük derecede zayıf not almasına rağmen bütünlemeye bırakılmayarak geçiriliyordu, ayrıca cep telefonu yakalattırıyordu ceza almıyordu. Bu şahsın da FETÖ yapılanmasından olduğunu düşünüyorum, çünkü okul idaresi tarafından da korunuyordu. 

137 GÖZALTI

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, İzmir merkezli 42 ilde 214 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı yapılan operasyon kapsamında 137 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi. Operasyonda, Terörle Mücadele, Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekiplerinin koordineli bir şekilde çalıştığı bildirildi.

Ayrıca, darbeci general Semih Terzi'nin oğlu Faruk Terzi'nin firari olduğu ve yurt dışına çıkmış olabileceğinin değerlendirildiği bildirildi.

ÜLKE GENELİ VERİ HAVUZUYLA 2 BİN 996 DEŞİFRE

Öte yandan FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik ankesörlü/kontörlü hatlarla irtibatların tespit edilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Dairesi Başkanlığında kurulan ülke geneli veri havuzu kullanılarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca 19 Kasım 2019'dan bu yana düzenlenen 20 operasyonda 2 bin 996 asker örgüt mensubunun deşifre edildiği, bunlardan 1299'unun tutuklandığı, 405'inin faydalı itirafçı olduğu da kaydedildi. (DHA-AA-İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.