Dolar 32,8380
%0.21
Euro 35,2194
%0.37
Altın 2.445,300
%-0.52
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in o ilçesi ayağa kalktı: Bomba gibi patladı!

İzmir'in o ilçesi ayağa kalktı: Bomba gibi patladı!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde altyapı çalışmalarının ardından enerji verilen trafoda art arda patlamalar meydana geldi. Kameraya kaydedilen ve etrafı aydınlatan patlamanın şiddeti, yüzlerce metre uzaktan duyuldu. Patlama sesleri kısa süreli korku ve paniğe neden oldu.

  • Ege Postası
  • 07.01.2019 - 00:20

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde trafoda peş peşe meydana gelen patlama paniğe neden oldu.

Alınan bilgiye göre, ilçede elektrik hatlarının yer altına alınması için yapılan çalışmalar nedeniyle gün içinde birçok mahallede elektrik kesintisi uygulandı.

İnönü Caddesi üzerindeki çalışmaların ardından şebekeye elektrik verilmesiyle cadde üzerindeki trafoda patlama meydana geldi. Peş peşe duyulan patlama sesleri nedeniyle çevredekiler korku ve panik yaşadı.

Etrafa kıvılcımlar saçan patlamanın şiddeti, yüzlerce metre uzaktan duyuldu. 

Patlama sonrası trafoda onarım çalışmaları başlatıldı. 

Altyapı çalışması yapan firma yetkilileri, yaşanan patlamanın, yer altından gelen kablonun bağlantı noktasından kaynaklandığını belirterek, onarım çalışmaları süresince bölgeye elektrik verilemeyeceğini ifade etti.

Soğuk havada iki gündür elektrik kesintisi nedeniyle sıkıntı yaşayan vatandaşlar da trafodaki arızanın bir an önce giderilmesini istedi.

ESNAF O ANLARI ANLATTI

İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki İnönü Caddesi üzerinde bulunan elektrik trafosunda meydana gelen patlamalar esnasında, esnaf sokakta yaşanan panik anlarını anlattı. Cadde üzerinde tekel bayisi işleten Soner Tekin, gürültüyü duyunca dışarı çıktığını ve 5 dakika boyunca yoğun sesler duyduğunu belirterek, "Yakındaki apartmanda oturanlar dışarı çıkıp uzaklaştı. Pazar günü olduğu için cadde nispeten tenhaydı, hafta içi olsaydı belki de daha fazla hengame olurdu. Ardından ekipler gelip kısa bir çalışma yaptı. Çok şükür kimseye bir şey olmadı" dedi.

Patlamanın meydana geldiği trafoya yakın mevkideki tatlıcının personeli Sevgi Sayın ise, "Baktım, alevler çıkıyordu. Telefonumla videoya çektim ama fazla da duramadım, korkudan çok fazla çekemedim. Elektrik olmadığı için karanlıktı. Bayağı kalabalık oldu sokak, herkes korkmuştu" dedi.

Çiğ köfteci Ahmet Ağdeve de, esnafın erken saatte kepenk kapatmak zorunda kaldığını ve elektriklerin saatlerce kesildiğini belirterek, mağdur olduklarını söyledi.

Patlamaların meydana geldiği trafonun çevresi bariyerle kapatılırken, mahalleye sabahın erken saatlerinden itibaren elektrik verilmeye başlandı. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.