Dolar 32,3809
%-0.12
Euro 34,6418
%-0.46
Altın 2.390,570
%-1.83
Bist-100 10.059,00
%-0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir derbisinde zafer Altınordu'nun

İzmir derbisinde zafer Altınordu'nun

Spor Toto 1. Lig'in 32. haftası İzmir derbisine sahne oldu. Altay ile Altınordu, Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda kozlarını paylaştı. Derbiyi konuk takım Altınordu son dakikada bulduğu golle 2-1 kazandı ve çok kritik bir 3 puanın sahibi oldu. Öte yandan Altay'da Zeki Yıldırım 49. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

  • Ege Postası
  • 13.04.2023 - 22:22
  • Güncelleme: 14.04.2023 - 00:08

Spor Toto 1. Lig'in İzmir temsilcileri Altay ile Altınordu, 32. hafta kapanış maçında karşı karşıya geldi. Alt sıraları yakından ilgilendiren mücadele Altınordu'nun 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda saat 20.30'da başlayan İzmir derbisinde hakem Kutluhan Bilgiç düdük çaldı.

Altınordu 46. dakikada Emircan Gürlük'ün golü ile öne geçti. Bu gole ev sahibi Altay 54. dakikada Muhammed Nadiri ile cevap verdi. Baskısını artıran Altınordu karşılaşmanın 90+8. dakikada Ali Özgün'ün kaydettiği gol ile derbiden 2-1 galip ayrıldı.

Altay'da Zeki Yıldırım 49. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Altınordu'nun ilk golünden sonra iki takım futbolcuları arasında yaşanan tartışmanın ardından VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonu izleyen hakem Kutluhan Bilgiç, Altay'dan Zeki Yıldırım'a kırmızı, Altınordu'dan Emirhan Aydoğan'a sarı kart gösterdi.

Bu sonuçla Altınordu puanını 29'a yükseltirken, derbide büyük yara alan ev sahibi Altay 31 puanda kaldı. 

Ligin bir sonraki haftasında Altay, Gençlerbirliği deplasmanına konuk olacak. Altınordu ise Adanaspor ile karşılaşacağı için doğrudan 3 puan alacak.

Maçtan dakikalar

16. dakikada Tolga’nın kullandığı serbest vuruşta İbrahim Öztürk’ün kafa şutu direkten oyun alanına döndü.

20. dakikada Emircan’ın ceza yayının sağından yaptığı ortaya gelişine vuran Hüsamettin’in şutu az farkla üstten auta gitti.

32. dakikada Kürşad’ın uzun pasında rakip ceza sahasının hemen önünde topla buluşan Metehan Mimaroğlu’nun şutu kaleciden döndü. Dönen topa gelişine vuran Metehan Mimaroğlu’nun şutu bu kez yan ağlarda kaldı.

GOL 46. dakikada Hüsamettin’in pasında topu önünde bulan Emircan'ın sağdan ceza sahasına girerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1

GOL 54. dakikada Paixao’nun sağdan ortasında arka direkte Naderi kafayla topu filelere gönderdi. 1-1

84. dakikada Emirhan’ın soldan pasında ceza yayı önünde topla buluşan Ali Özgün’ün sert şutu üst direkten döndü.

GOL 90+8. dakikada Emirhan’ın ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Ali Özgün’ün şutunu defans çizgiden çıkardı. Dönen topa vuran Ahmet Dereli’nin şutunu defans yine kale çizgisinden çıkardı. Topu önünde bulan Ali Özgün, bu kez topu ağlara yolladı. 1-2

Stat: Alsancak Mustafa Denizli

Hakemler: Kutluhan Bilgiç, Gökmen Baltacı, Şenol Bektaş

Altay: Eren Karataş, Onur Efe (Dk. 51 Ceyhun Gülselam), İbrahim Öztürk, Sefa Özdemir (Dk. 51 Björkander), Efe Sarıkaya (Dk. 65 Özgür Özkaya), Tolga Ünlü, Murat Berkan Demir (Dk. 80 Yusuf Tekin), Zeki Yıldırım, Naderi, Deniz Kadah (Dk. 80 Arda Gezer), Paixao

Altınordu: Ali Emre Yanar, Kerim Alıcı, Kubilay Aktaş (Dk. 62 Volkan Fındıklı), Alperen Selvi, Ali Dere, Metehan Mimaroğlu, Recep Aydın (Dk. 62 Ali Özgün), Emirhan Aydoğan, Emircan Gürlük (Dk. 80 Şeref Özcan), Kürşad Sürmeli (Dk. 46 Metehan Yılmaz), Hüsamettin Yener (Dk. 77 Ahmet Dereli)

Goller: Dk. 46 Emircan Gürlük, Dk. 90+8 Ali Özgün (Altınordu), Dk. 54 Naderi (Altay)

Kırmızı kart: Dk. 49 Zeki Yıldırım (Altay)

Sarı kartlar: Dk. 14 Kerim Alıcı, Dk. 40 Kürşad Sürmeli, Dk. 45+9 Kubilay Aktaş, Dk. 49 Emirhan Aydoğan (Altınordu), Dk. 62 Efe Sarıkaya (Altay)

Dilaver Mutlu: "55 dakika 10 kişi oynadık"

Altay Teknik Sorumlusu Dilaver Mutlu, Altınordu maçının ardından, "55 dakika 10 kişi oynadık" dedi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Altay Teknik Sorumlusu Dilaver Mutlu, "Bugün İzmir derbisini kaybettik, çok üzgünüz. En azından maçtan puan ve puanlar alarak Altınordu le aramızdaki puan farkını korumak istiyorduk. İlk yarı iyi oynayıp skoru tutmuştuk. İkinci yarının başında erken bir gol yemek hem de 10 kişi kalmak. Bugün 55 dakika 10 eksik oynadık. Bu maç burada bitti. Takımı en kısa sürede toparlayıp Gençlerbirliği maçından iyi bir sonuç alıp bugünü telafi etmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

Hasan Özer: “Alt taraf cadı kazanı gibi”

Altınordu Teknik Direktörü Hasan Özer, Altay maçının ardından, “Çok yetenekli oyuncularımız var ama sonuçlandırma konusunda bugün biraz zayıf kaldık” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Altınordu Teknik Direktörü Hasan Özer, “İzmir derbisinde alt sıralardan kurtulmak isteyen iki takım karşı karşıya geldi. Maçın başından bu yana topa sahip olan oyuna hakim olan takım bizdik. Kanatları iyi kullanıp ilk yarıda net pozisyonlar bulduk. Savunmada ciddi pozisyonlar vermedik. Altay, duran toplarda etkili olmaya çalıştı. Ayrıca dönen topları alıp ataklar yapmaya çalışan Altay da bizi tedirgin etti. Ama topu yere indiren oyunun yönünü değişen iyi hücum aksiyonları yapan bir takımımız vardı. Çok yetenekli oyuncularımız var ama sonuçlandırma konusunda bugün biraz zayıf kaldık. İkinci yarıya golle başlamak bizim için güzel bir olaydı. Golü attıktan sonra 3-5 dakika dikkatli olmamız gerekirken maalesef golü yedik. Rakibin 10 kişi olmasını değerlendirip risk aldık ve çift forvete döndük. Daha sonra kantlardan etkili olmaya çalıştık ve hayati değerde 3 puan aldık. Alt taraf cadı kazanı gibi. Zorlanacağız ama düşmeyeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.