Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir derbisinde zafer Altay'ın

İzmir derbisinde zafer Altay'ın

Spor Toto 1.Lig’de 27. haftanın açılış maçında Altay, bir diğer İzmir temsilcisi Menemenspor’u 3-0 mağlup etti ve zirveye bir adım daha yaklaştı.

  • Ege Postası
  • 19.03.2021 - 20:57

TFF 1. Lig'in 27. haftasının açılış maçında Altay sahasında Menemenspor'u 3-0 mağlup etti.

Müsabakanın başında 16 Mart Salı günü vefat eden Galatasaray ve Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden Erhan Önal için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda oynanan mücadelede ev sahibi takımın gollerini 6. ve 71. dakikalarda İbrahim Öztürk, 24'te Regattin attı. 

Siyah-beyazlıların 40 yaşındaki stoperi İbrahim Öztürk, attığı iki golle yıldızlaştı.

Bu sonuçla iki İzmir ekibinden üst üste 4'üncü galibiyetini alan Altay 50 puana ulaşırken, galibiyet özlemi 4 haftaya yükselen Menemenspor 28 puanda kaldı. Müsabakanın son dakikalarında oyuna alınmamasına sinirlenen Altaylı forvet Deniz Kadah, teknik direktör Osman Özköylü'ye tepki göstererek maç bitmeden soyunma odasının yolunu tuttu.

Maçtan dakikalar...

6'ncı dakikada Altay golü buldu. Serbest vuruş organizasyonunda sağ çaprazda topla buluşan Erhan ceza sahasına doldurdu. Savunmadan ileri çıkan İbrahim, arka direkte yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı uzak köşeden ağlara yolladı: 1-0.

10'uncu dakikada soldan çalımlarla Menemenspor ceza sahasına giren Erhan'ın sert şutunda kaleci Batuhan gole izin vermedi.

12'nci dakikada Menemenspor tehlikeli geldi. Orta sahadan kaptığı topla sağ kanattan ilerleyen Mohamed'in ceza yayı önünden düzgün vuruşunda top az farkla üstten dışarı gitti.

21'inci dakikada sağdan Mohamed'in ortasında arka direkte Rasheed, yakın mesafeden topu auta yolladı.

24'üncü dakikada Altay farkı 2'ye çıkardı. Paixao'nun ara pasıyla soldan ceza sahasına giren Regattin, kaleci Batuhan'dan sıyrılıp sert bir vuruşla rakip fileleri sarstı: 2-0.

28'inci dakikada Tayfun'un sol çaprazdan ceza sahasına ortasında Okan'dan seken topa arka direkte Domgjonas ayak koydu, meşin yuvarlak yan direkten döndü. İlk yarı siyah-beyazlı ekibin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

48'inci dakikada Altay'ın soldan kazandığı serbest vuruşta Regattin yerden kesti, Erhan'ın ceza sahasındaki gelişine vuruşunda top az farkla yandan dışarı çıktı.

70'inci dakikada Altay atağında soldan Regattin'in yerden ortasında Paixao'nun yakın mesafeden vuruşunda kaleci Batuhan'ın çeldiği topu Ziya tamamladı, bu kez savunma golü önledi.

71'inci dakikada ev sahibi ekipte Erhan'ın sağdan kullandığı kornerde iyi yükselen İbrahim kafayla kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti: 3-0.

77'nci dakikada soldan Ziya'nın ortasında arka direkte bomboş pozisyonda Paixao kötü bir vuruşla topu auta yolladı.

85'inci dakikada Mossoro'nun sağdan ortasında Paixao vurdu, kaleci Batuhan topu son anda kornere çeldi. Altay, derbiden 3-0'lık zaferle ayrıldı.

Altay: 3 - Menemenspor: 0

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Çağdaş Altay, Oğuz Kağan Çalışır, Emrah Ünal

Altay: Cihan Topaloğlu, Tolga Ünlü, İbrahim Öztürk, Murat Akça, Mehmet Erdem Uğurlu, Kappel (Dk. 66 Ziya Alkurt), Scuk (Dk. 85 İlhan Depe), Thiam (Dk. 75 Zeki Yıldırım), Erhan Çelenk (Dk. 75 Mossoro), Regattin (Dk. 85 Eren Erdoğan), Paixao

Menemenspor: Batuhan Ahmet Şen, Rıdvan Koçak (Dk. 74 Berkay Samancı), Furkan Bayır, Domgjonas, Emir Han Topçu, Mohamed, Traore (Dk. 46 Tidjani), Ba, Akanbi (Dk. 61 Mehmet Aytemiz), Tayfun Aydoğan (Dk. 80 Bekir Can Sönmez), Okan Yılmaz (Dk. 46 İsmail Haktan Odabaşı)

Goller: Dk. 6 ve 71 İbrahim Öztürk, Dk. 24 Regattin (Altay)

Sarı kartlar: Dk. 58 Emir Han Topçu, Dk. 68 Rıdvan Koçak (Menemenspor) 

Altay-Menemenspor maçının ardından

Osman Özköylü: Çok mutluyuz, yolumuza devam ediyoruz

TFF 1. Lig'de Menemenspor'u 3-0 mağlup eden Altay'ın teknik direktörü Osman Özköylü, aldıkları galibiyetle ilk 2'ye daha yakınlaştıklarını belirterek, "Bu şekilde devam etmek en büyük arzumuz." dedi.

Özköylü, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, galibiyetten dolayı oyuncularını kutladı.

Müsabakaya iyi başladıklarını ve golü erken bulduklarını kaydeden Özköylü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha sonrasında oyunu daha iyi kontrol edebilirdik ama ilk yarı itibarıyla istediğimiz oyundan biraz uzaktık, biraz daha dağınıktık. Bu dağınıklıktan dolayı Menemenspor 2 pozisyona girdi. Oyunumuz böyle değil, böyle olsun istemiyoruz ama belki erken golün getirdiği rahatlık takım üzerinde biraz dağınıklığa sebep oldu. Bunu mutlaka ve mutlaka düzeltmek zorundayız. İkinci yarı konuşmalarımızdan sonra çok daha iyi, bizim istediğimiz gibi gerçek anlamda oynamak istediğimiz oyunu sergileyen bir takım vardı."

Kazanmanın çok önemli olduğunu aktaran Özköylü, "Oyuncu ve oyun kalitemiz ikinci yarı farkını gösterdi ve kazanmasını bildik. İkinci yarı çok kaçırdığımız pozisyon var, daha farklı bir maç olabilirdi ama önemli olan kazanmaktı. Çok mutluyuz, yolumuza devam ediyoruz. Şimdi ilk 2'ye biraz daha yakınız, bu şekilde devam etmek en büyük arzumuz." ifadelerini kullandı.

Recep Yazıcı: "Ders alacağız"

Menemenspor Teknik Sorumlusu Recep Yazıcı, puan alamadıkları için üzgün olduklarını söyledi.

Karşılaşmada ortaya koydukları oyunun hakkının mağlubiyet olmadığını kaydeden Yazıcı, şöyle konuştu:

"Net pozisyonlar bulduk. İlk yarıda 3 net pozisyonumuz var, dördüncü pozisyonumuzda top direkten döndü. Gol atamayınca rakibimizin rahat oynamasına fırsat vermiş olduk. Onun için ilk yarıyı mağlup bitirdik. İkinci devrede yaptığımız değişiklikler skoru değiştirmemize yetmedi. Biz bunlardan ders alacağız. Altay takımını kutluyorum. Bizim rakibimiz Altay değil, biz kümede kalmaya çalışan bir takımız. İyi oynayan, reaksiyon gösteren, kazançlı olduğumuz oyuncular da var. Bazı maçlara çok üzülünebilir, biz bu maça öyle bakmıyoruz."

Yazıcı, yedikleri golden önce aleyhlerine faul kararı verildiğini ancak o pozisyonda faul olmadığını savunarak, hakemlerin daha dikkatli olması gerektiğini sözlerine ekledi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.