Dolar 44,7420
%-0.01
Euro 52,9223
%0.18
Altın 6.926,160
%0.48
Bist-100 14.252,00
%0.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'den çalınan heykel başı ABD'den geri dönüyor!

İzmir'den çalınan heykel başı ABD'den geri dönüyor!

Türkiye'den çalınan eserlerin yurt dışındaki koleksiyonlarda sergisi devam ederken, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'an sevindiren bir haber geldi. Ersoy Symrna Antik Kenti'nden çalınan heykel başının geri iade edileceğini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 15.04.2026 - 10:42
  • Güncelleme: 15.04.2026 - 11:00

EGEPOSTASI - Bakan Mehmet Nuri Ersoy'un M.S. 5. yüz yıldan kalma Smyrna Antik Kenti'ne ait olduğu kesinleşen heykel başının yurda döneceğini şöyle duyurdu:

"Müjdeli bir haberimiz daha var! ABD’nin Denver kentindeki Denver Art Museum koleksiyonunda bulunan ve Smyrna Antik Kenti kökenli olduğu bilimsel verilerle teyit edilen mermer heykel başının iadesini sağladık. 1934 tarihli raporlar ve uzman incelemeleriyle Smyrna Agora kazılarından geldiği ve Theodosius Dönemi’ne ait olduğu belirlenen eser, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarılmıştı. Denver Sanat Müzesiyle kurulan iş birliği ve yapıcı diyalog sayesinde eserimizi evine kavuşturduk. M.S. 5. yüzyıla tarihlenen eser bugün İzmir Arkeoloji Müzesi’nde sergileniyor. Bu süreçte emeği geçen Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne ve ekiplerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kültürel mirasımızı kararlılıkla korumaya devam edeceğiz. "

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.