Dolar 45,3532
%0.24
Euro 53,5211
%0.56
Altın 6.875,620
%0.87
Bist-100 15.063,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'den İstanbul'a giden otobüs alev alev yandı!

İzmir'den İstanbul'a giden otobüs alev alev yandı!

İstanbul'da Tuzla ilçesi TEM Otoyolu'nda, İzmir'den İstanbul'a seyahat eden ve içerisinde 43 yolcunun bulunduğu tur otobüsünde çıkan yangın paniğe neden oldu.

  • Ege Postası
  • 10.05.2026 - 11:43
  • Güncelleme: 10.05.2026 - 11:47

TEM Otoyolu Tuzla ilçesi Tepeören mevkiinde tur otobüsünde saat 06.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

İddiaya göre, İzmir’den İstanbul’a gelen içerisinde 43 yolcunun bulunduğu tur otobüsünün motor kısmında dumanlar yükseldi.

Yoldaki diğer sürücülerin korna çalarak uyarması sonucu şoför otobüsü emniyet şeride çekerek, yolcuları tahliye etti. Kısa sürede alevler büyüyerek tüm otobüsü sardı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri yolun iki şeridini trafiğe kapatarak çevrede önlem aldı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale etmek için çalışma başlattı.

Yangın yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınarak söndürüldü. Ölen ya da yaralanın olmadığı yangında, otobüs yanarak kullanılamaz hale geldi.

Otobüsün çekiciyle yoldan kaldırılmasının ardından yoldaki trafik normale döndü. Tahliye edilen 43 yolcu başka otobüslere bindirilerek gidecekleri yerlere götürüldüğü öğrenildi. Polis yangınla ilgili inceleme başlattı.

Yaşananları anlatan otobüs şoförü "Yolda gidiyordum, diğer araçlar selektör yapmaya başladı. Aracı ben de emniyet şeridine çektim. Araçtan inip baktığımızda alev almaya başladı. Yolcuları hemen tahliye ettik. İzmir’den İstanbul'a tura geldik. Otobüste 43 yolcu vardı. Kimseye bir şey olmadı. Yolcular diğer otobüslerle gönderildi." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.