Dolar 32,4246
%0.2
Euro 34,8147
%0.07
Altın 2.399,950
%0.13
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de yardım seferberliği sürüyor

İzmir'de yardım seferberliği sürüyor

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 ve Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ilde yıkıma neden oldu. Büyük felaketin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyeleri depremzedeler için başlattıkları yardım kampanyaları sürüyor.

  • Ege Postası
  • 07.02.2023 - 10:16
  • Güncelleme: 07.02.2023 - 17:38

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ilde etkili olan depremlerin ardından Türkiye seferber oldu. 

İzmir'de de başta büyükşehir belediyesi olmak üzere ilçe belediyeleri deprem bölgesine yardımları ulaştırmak için harekete geçti.

İşte ilçe ilçe toplanan yardımlar...

KARŞIYAKA 

Karşıyaka Belediyesi’nin dün başlattığı yardım kampanyası kapsamında, 7 ayrı tesiste ihtiyaç malzemeleri toplanmaya başlandı. En yoğun noktalardan biri olan Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’na giden yardımsever vatandaşlar, malzeme dolu kolileri zincir oluşturarak elden ele taşıdı ve araçlara yükledi. Belediye’nin ana deposuna götürülen malzemelerin, kısa süre içerisinde Büyükşehir Belediyesi’nin ve Karşıyaka Belediyesi’nin imkanlarıyla deprem bölgesine ulaştırılmakta olduğu belirtildi. Karşıyaka Belediyesi, dün erken saatte bir yardım TIR'ı ve arama-kurtarma aracını bölgeye göndermişti. Ayrıca 2 TIR malzeme İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin acil yardım uçağı ile bölgeye iletildi. 2 ayrı TIR da bu sabah yola çıkarıldı.

MENDERES 

Menderes Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yapılan koordinasyon toplantısının ardından ilçede “Yaralarımızı birlikte sarıyoruz” kampanyası başlattı.  Odun sobası, hijyen malzemesi, kullanılmamış giysi, bot, uyku tulumu ve battaniye gibi temel ihtiyaçların bağışlanacağı kampanyaya Menderesliler kısa sürede çok fazla bağışta bulundu. Yapılan yardımlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Özkan, “Başlattığımız yardım kampanyasına çok kısa sürede olağan üstü bir yardım geldi. Bu anlamda tüm Menderesli hemşehrilerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BORNOVA

Depremden zarar gören vatandaşlar için Bornova Belediyesi, sosyal medya hesapları ve internet sitesi aracılığıyla ilçede yaşayan vatandaşlara yardım çağrısında bulundu. Battaniye, mat, iç çamaşırı, pijama, swetshirt, çocuk tayt, mont, yağmurluk, bot, afet paketi, dezenfektan, çocuk bezi, ıslak mendil ve kağıt havlu gibi ilk etapta toplanan 5 bin 194 parça yardım afet bölgesine iletilmek üzere teslim edildi.

FOÇA

Foça Mahalle Afet Gönüllüleri üyeleri ile gönüllü vatandaşlar harekete geçti. Foça İlçe Merkezinde Belediye Sosyal Tesisi ve Reha Midilli Kültür Merkezi’nde , Yenifoça ,Bağarası ve Gerenköy’de Çok Amaçlı Salon’larda yardım toplama noktaları oluşturuldu. Resmi kaynaklardan alınan ilk listelere göre belirlenen  ihtiyaçlar için anonslar yapıldı. Sosyal medya hesaplarından çağrılarla vatandaşlar yardım noktalarına yönlendirildi. Kırsal yerleşim birimlerinde bazı gönüllüler kahvehaneler  ve diğer yerlerden vatandaşlarca yapılan yardımları resmi yardım noktalarına ulaştırmaya çalışıyor. Görevliler ve Mahalle Afet Gönüllüleri içinde kadınların büyük çoğunlukta olduğu dikkat çekiyor.  Bir kısmı bugün 16.30'da yola çıkarılan yardımların AFAD, Kızılay ve İzmir Büyükşehir Belediyesi aracılığı ve araçlarıyla bölgeye ulaştırılacağı bildirildi.

BEYDAĞ 

Beydağ Belediyesi’nce Belediye Hizmet Binasında oluşturulan Yardım Merkezi'ne vatandaşlar akın etti. Kimi üreticiler zeytinyağı, kıyafet, battaniye, ısıtıcı getirdi, kimi vatandaşlar mutfağındaki gıda malzemelerini paylaştı.

Vatandaşlar, eşya, ısıtıcı, battaniye, giyim eşyası, halı, hijyen malzemeleri, çocuk ve hasta bezi gibi insani yardım malzemelerini Belediye Hizmet Binası’ndaki Yardım Merkezi’ne teslim etti. Belediye ekiplerince ve gönüllü vatandaşlarca hazırlanan 1 kamyon yardım malzemesi, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi İzfaş’a gönderildi. Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, zor bir süreçten geçildiğini söyledi. Yardım kampanyasına destek olanlara teşekkür eden Yılmazlar, vatandaşların kentte, bir kez daha birliğin ve beraberliğin önemini gösterdiğini ifade etti.

GAZİEMİR

Gaziemir Belediyesi’nin başlattığı kampanyaya yurttaşlar yoğun destek verdi. Gaziemir ESBAŞ Spor Salonu’nda yürütülen kampanyaya battaniye, ısıtıcı, uyku tulumu başta olmak üzere kaban, bot, eldiven, atkı, powerbank bağışı yaptı. Yapılan bağışlar, gönüllüler ve belediye çalışanları tarafından gruplandırılarak kolilere koyuldu. Kampanya kapsamında 53 koli çocuk kıyafeti, 185 koli yetişkin kıyafeti, 11 koli battaniye, 17 koli atkı-bere, 10 koli ped, 30 koli peçete-tuvalet kağıdı, 72 koli çocuk bezi, 22 koli ıslak mendil, 25 koli bakliyat, 17 koli atıştırmalık, 8 koli konserve, 18 koli bebek maması, 2 koli kişisel bakım eşyası, 2 koli çay ve su toplandı. Toplanan eşyalar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyon merkezi Fuar İzmir’e ulaştırıldı. Burada toplanan eşyalar uçakla deprem bölgesine gönderildi. Devam eden kampanyaya destek vermek isteyenler Gaziemir Esbaş Spor Salonu’na bağışlarını bırakabilir.

Gaziemir Belediyesi’nden depremzedelere sağlıkçı ve ambulans desteği

Gaziemir Belediyesi, arama kurtarma çalışmalarında görev yapmak üzere deprem bölgesine sağlık çalışanlarını ve ambulansını gönderdi. Belediyenin tam donanımlı ambulansında ebe, hemşire, paramedik ve şoför görev yapıyor. Gaziemir’den yola çıkan ekip Hatay’ın Kırıkhan ilçesindeki koordinasyon merkezine ulaştı. Burada AFAD’ın yönlendirmesiyle arama kurtarma çalışmalarına katılacak. Sağlık ekibi, enkazlardan çıkarılacak yaralıların tedavisinde ve sağlık kuruluşlarına ulaşmalarında görev yapacak.

TORBALI

Torbalı Belediyesi’nin dün başlattığı yardım kampanyası kapsamında, ihtiyaç malzemeleri toplanmaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi koordinesinde devam eden kampanyada vatandaşlar ihtiyaç malzemelerini İsmail Uygur Kültür Merkezi, Torbalı Kapalı Pazar Yeri, Torbalı Belediyesi Ayrancılar Hizmet Binası ve köy muhtarlıklarına bırakarak destek oluyor. Toplanan ihtiyaç malzemeleri ise TIR’lara yüklenerek afet bölgesine gitmek için yola çıkıyor.

EFES SELÇUK

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve on ili etkileyen depremler sonrasında Efes Selçuk Belediyesi tarafından yapılan yardım çağrısına duyarlı vatandaşlardan yoğun destek geldi. Depremden etkilenen vatandaşlara gönderilmek üzere sabah saatlerinden itibaren çok sayıda giyecek ve battaniye Efes Selçuk Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde toplandı. Battaniye, yorgan, kışlık giyecek gibi birçok ihtiyaç malzemesinin toplanması için günün erken saatlerinde bir çağrıda bulunan Efes Selçuk Belediyesi’nin çağrısına kent merkezi ve köylerde yaşayan vatandaşların yanı sıra kent esnafından da destek geldi.

NARLIDERE

Narlıdere'de toplanan yardımlar, Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde tasniflenerek afet bölgesine gönderiliyor. Bölgede acil olarak ihtiyaç duyulan gıda ve tekstil ürünleri, hijyen malzemeleri ve ısınmak için kullanılacak malzemeler devletin ilgili kurumları aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bölgeye yardımlar tüm hızıyla sürerken Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin de meclis üyeleri, ilçede yer alan siyasi partilerin ve STK’ların temsilcileri, muhtarlar ve meslek oda başkanları ile bir araya gelerek koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.

ALİAĞA

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından Aliağalılar, bölgedeki depremzedeler için seferber oldu. Depremin yaralarını sarmak için tek yürek olan Aliağalılar tarafından toplanan yardımların ilk kısmı, beş tır ile deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere yola çıktı. Vatandaşlar getirdikleri Kışlık Kıyafet (bot, polar, mont, yün çorap, atkı, eldiven), Çocuklar İçin (çocuk bezi, mama, bot, polar, mont, yün çorap, atkı, eldiven), Tuvalet Kağıdı, Kağıt Havlu, Islak Mendil, Battaniye, Isıtıcı (soba, elektrikli ısıtıcı, cep ısıtıcısı v.s.), Çadır, Mat, El Feneri, Uyku Tulumu, Kadın Hijyen Seti, Powerbank gibi acil ihtiyaç ürünlerini Aliağa Gençlik Merkezi, Yeni Mahalle Lojistik Merkezi, Şakran Hizmet Birimi ve Helvacı Hizmet Birimleri’ne teslim etti.

Aliağa Gençlik Merkezi’nde toplanan acil ihtiyaç ürünleri belediye ekiplerince düzenli bir şekilde paketlendikten sonra tırlara yüklendi. Yardım tırları, Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, belediye ekipleri ve vatandaşlarca Aliağa Gençlik Merkezi önünden deprem bölgesine uğurlandı.

BERGAMA

Doğu ve Güneydoğu’yu vuran büyük felaketin ardından depremzedeler için yardım kampanyası başlatıldığını açıklayan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Devletimiz, milletimiz ile el ele verip, tüm imkanları ile depremzedelerin yardımına koştu. Yüreğimizi yakan depremlerin ardından ilçe kaymakamlığımız, belediyemiz, Kızılay, sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımızla birlikte yardım kampanyası başlattık” dedi.

KARABAĞLAR

 Karabağlar Belediyesi'nin başlattığı yardım kampanyası, vatandaşların yoğun desteğiyle çığ gibi büyüyor. Depremzedelerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için Karabağlar Belediyesi'nin hazırladığı soba, battaniye, gıda kolisi gibi yardımların yanı sıra vatandaşların ilçedeki 5 ayrı noktaya teslim ettiği paketler, Kibar Belediye Hizmet Kompleksi'ndeki koordinasyon noktasında değerlendirilerek sınıflandırılıyor. Bunlar daha sonra afet bölgesine ulaştırılmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Gaziemir Fuar Alanı'ndaki toplama merkezine gönderiliyor.  Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Kibar Belediye Hizmet Kompleksi otoparkında oluşturulan koordinasyon merkezine giderek, çalışmaları denetledi ve ekipleri yönlendirdi. Başkan yardımcılarından ve belediye bürokratlarından bilgi alan Başkan Selvitopu, Karabağlar'ın depremzedeler için tek yürek halinde hareket ettiğini söyledi. 

ÖDEMİŞ

 Ödemiş Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında Ödemişlilerin büyük desteğiyle ilk yardım TIR’ı Adana’ya hareket etti. Yeni araçlar için hazırlıklar devam ederken Ödemişlilerin desteğiyle yardım kampanyası çığ gibi büyüyor.  Kahramanmaraş ile birlikte 10 ilimizdeki afetzedelerin temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere battaniye, soba, giysi, gıda ürünleri, hijyen ürünleri gibi malzemelerin yer aldığı yardımları ilgili kurumlarla koordinasyon içerisinde bölgeye ulaştırmak üzere ilk TIR Adana’ya hareket etti.  Yardımların sürdüğü kampanya çerçevesinde yardım malzemeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin  Gaziemir Fuar Alanı'ndaki toplama merkezine götürülmek üzere hazır hale getiriliyor. Yardımların sınıflandırılması ve uygun şekilde ambalajlanması çalışmalarında belediye çalışanları ile birlikte gönüllüler de görev alıyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.