Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de sıkıntı aşılamıyor: 'Maskeler geliyor ve bitiyor'

İzmir'de sıkıntı aşılamıyor: 'Maskeler geliyor ve bitiyor'

İzmir’de ücretsiz maske dağıtımındaki sıkıntılar aşılamazken, İzmirliler eczanelerde ‘maske bitti’ yazılarıyla karşılaşıyor. Her eczaneye günde 500 tane maske geldiği öğrenilirken, Sağlık Bakanlığı’ndan kod gelmeyen vatandaşlar kara kara nereden maske bulacaklarını düşünüyor.

  • Ege Postası
  • 17.04.2020 - 15:34

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - Geçtiğimiz Salı gününden itibaren İzmir’de eczaneler tarafından başlanan ücretsiz maske dağıtımında sıkıntılar artıyor. İzmirliler eczanelere gittiği zaman ‘Maske bitti’ yazısıyla karşılaşıyor. Eczacılar vatandaşa ‘Neden maske kalmadığı’nı anlatmak zorunda kalıyor. Konu hakkında Egepostası’na açıklamalarda bulunan İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan ‘Maskeler geliyor ve bitiyor’ dedi. Sayılkan “Sadece biz değil medikalcilerin de bu sistem oturana kadar maske satması gerektiğini düşünüyorum. Bu durum böyle gitmez” diye konuştu. İzmir’in özellikle Konak ve merkez ilçe merkezlerinde hayatın neredeyse normale dönmesi sonrası İzmirliler; maske bulmakta iyice zorlanırken, virüs korumasında en fazla 4 saatliğine etkili olan cerrahi maskeleri günlerce kullanmak zorunda kalıyor.





ECZANELERE GÜNDE 500 MASKE GELİYOR!
Eczacılarla vatandaşın Salı gününden beri sürekli karşı karşıya kaldığını belirten Başkan Sayılkan “Bize her gün 100 vatandaşa vermek üzere 500 tane maske gönderiyorlar. Bugün bana maske geldiğinde saat 12.10’du, bittiğinde 14.20’ydi. Yani maskeler geldi ve bitti. Sonra gelenler diyor ki biz ne zaman alacağız. Biz de bilmiyoruz ki. Ne zaman geleceğini bilmiyoruz. Depolara geldikçe bize gönderiyorlar. Fakat o kadar çok talep oluyor ki günlük kotayı iki saatte dolduruyoruz. Kalan çalışma saatlerimizde vatandaşa açıklama yapıyoruz. ‘Maske nasıl kalmadı'’, ‘Niye bitti'’ ‘Ne zaman gelecek'’ gibi cevabını bilmediğimiz sorularla karşı karşıya kalıyoruz. Her gün 100 kişiye maskesini verip. Gelen 250 kişiye niye olmadığını anlatıyoruz. İşi gücü bıraktı eczacılık yapmıyoruz. ” diye konuştu.


 
‘BU DURUM BÖYLE GİTMEZ’
Maskeyi ben üretmiyorum, ben dağıtmıyorum, ben sadece vatandaşla buluşmasını sağlıyorum” diyen Başkan Sayılkan “Bir de şöyle bir durum var. Şifresi gelmeyen 30’lu yaşlarda olan vatandaşlarımız var. Ailedeki telefon hatları bir kişinin üstüne olanlar var. Bu durumda olanlarda aşırı şekilde bize maske satın talebi alıyoruz. Sistem oturana kadar belirlenecek tavan fiyattan maske satışına izin verilmesi talibimi yineliyorum. Evde kalanlar cebindeki parayı bitirdi. Kazanması için evden çıkması lazım. Sen evinin geçindirmek için çalışacak vatandaşa maske vermiyorsun. Kod gelecek diyorsun, 10 güne 5 maske diyorsun. Yani iki güne bir maske kullan diyorsun. Vatandaş, toplu ulaşımda, markette, bankada maske kullanmak zorunda. 10 güne 5 maske yetmez ki. Koduyla gelen adam 5 tane de ben kendim almak istiyorum dedi. Yasak diyoruz. Niye yasak. Cumhurbaşkanımız öyle dedi. Bu durumun böyle sürdürülebileceğini düşünmüyorum. Sadece biz değil medikalcilerin de bu sistem oturana kadar maske satması gerektiğini düşünüyorum. Bu durum böyle gitmez” diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.