Dolar 32,8633
%0.29
Euro 35,2111
%0.34
Altın 2.455,600
%-0.1
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de orman yangını... Yakan aranıyor

İzmir'de orman yangını... Yakan aranıyor

İzmir'in Karşıyaka İlçesi Örnekköy Mahallesi ormanlık alanda saat 10.30 sularında başlayan yangın, havadan ve karadan müdahale edilerek söndürüldü. Ekipler bölgede soğutma çalışmalarını bir süre daha yürüttü. Öte yandan kısa sürede söndürülen yangını çıkarttığı iddia edilen bir motosiklet sürücüsü aranıyor. Karşıyaka'da yakan aranıyor, Buca'da kontrol altında

  • Ege Postası
  • 30.05.2019 - 11:32

 

 

 

EGEPOSTASI/DHA- İzmir'in Karşıyaka İlçesi Örnekköy Mahallesi TOKİ Konutları yakınlarındaki ormanlık alanda saat 10.30 sıralarında nedeni henüz belirlenemeyen yangın çıktı. 

Bölgeden yükselen dumanları gören vatandaşlar, durumu orman ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yangın yerine 1 helikopter ve 3 arazöz sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle alevler büyümeden söndürüldü.

Bir saatlik çalışmanın ardından yangın söndürülürken, ekipler bölgede soğutma çalışmalarına bir süre daha devam etti.

Öte yandan görgü tanıkları, polise, yangını motosiklet ile gelen bir kişinin bilinçli şekilde çıkarttığını söyledi. Bunun üzeri harekete geçen polis, şüphelinin kimliğini belirleyip, yakalamak için çalışma başlattı.

BUCA'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Karşıyaka'nın ardından bir yangın haberi de Buca İlçesinden geldi. Buca'nın Olduruk Mevkii'nde çıkan yangın, ekipler tarafından büyümeden kontrol altına alındığı öğrenildi.

Yangının kontol altında olduğunu belirten Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, sosyal medyadan, "Olduruk Mevkii'nde çıkan yangın, itfaiye ekipleri ve arkadaşlarımızın hızlı müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı. 

Orman yangını riskinin arttığı bugünlerde tüm hemşehrilerimizin bu konuda daha duyarlı olmalarını önemle rica ediyorum.

Orman Yangın Hattı: ALO 177" notunu paylaştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.