Dolar 32,3873
%-0.15
Euro 34,7859
%0.13
Altın 2.435,420
%-0.13
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de öğretmenlerden 'eğitimde şiddet' protestosu

İzmir'de öğretmenlerden 'eğitimde şiddet' protestosu

Eğitim Sen ve Eğitim-İş üyesi öğretmenler, İzmir Bornova'da, bir meslektaşlarının bir öğrencinin yumruklu saldırısına uğradığı gerekçesiyle eylem yaptı. Öğretmenlerin açıklamasında, "Öğretmenimize yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Meslektaşımızın yaşadığı bu olayın sorumlusu, tüm eleştiri ve uyarılarımıza rağmen eğitimde yaşanan sorunlara ve şiddet olaylarına seyirci kalan, öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran politikalarda ısrarcı olanlardır" denildi.

  • Ege Postası
  • 28.02.2022 - 18:08

İzmir'de Eğitim Sen ve Eğitim-İş üyesi öğretmenler, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmen Veysi Özarslan'ın bir öğrencisi tarafından darp edildiği gerekçesiyle bugün okul önünde eylem yaptı. "Öğretmene şiddete hayır" yazılı pankart açıp slogan atan öğretmenler, burada yaptıkları açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı'nı (MEB) eleştirdi.

"MESLEK KANUNU DERHAL GERİ ÇEKİLMELİ"

Öğretmen Veysi Özarslan'ın 18 Şubat Cuma günü öğlen saatlerinde dışarı çıkmak isteyen bir öğrenciyi derse dönmesi konusunda uyardığı için yumruklu saldırıya maruz kaldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Öğretmenimize yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Meslektaşımızın yaşadığı bu olayın sorumlusu, tüm eleştiri ve uyarılarımıza rağmen eğitimde yaşanan sorunlara ve şiddet olaylarına seyirci kalan, öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran politikalarda ısrarcı olanlardır. MEB, 19 yılda eğitim sistemimizi bir yapboza çevirmiş; yanlış politikalar, uygulamalar ve toplumu yanlış yönlendirmesi sonucu öğretmenlik mesleğinin itibarını yerle bir etmiştir. Okullarımızın ve eğitim emekçilerinin pandemi koşullarında eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürürken onca sorunu varken geçtiğimiz günlerde TBMM'den hangi soruna çare olacağı belli olmayan bir meslek kanunu geçti ve yasalaştı. İktidarın öğretmenlere ve temsilcisi olan sendikalarına sormadan ve onları dinlemeden 'ben yaptım oldu' şeklinde yasalaştırdığı bu kanun derhal geri çekilmeli ve içinde bütün eğitim emekçilerini kapsayan ve sorunlara çözüm üreten bir yasa çıkarılmalıdır."

"ÖĞRETMENLERE KULAK VERİLMELİ"

Okullarda güvenlik zafiyeti yaşandığı vurgulanan açıklama şöyle devam etti:

"Okullarımızda güvenlik personeli yok ve bu ihtiyaç karşılanmıyor. Okul idarecilerimiz, zor koşullarda üstlerine sorun aktarmamak adına görev yapmaya çalışmaktadırlar. Çünkü biliyoruz ki okullara ödenek yollanmıyor, okul aile birlikleri bağış topluyor, veli şikayet ediyor ve yine soruşturmaya uğrayan öğretmen ve idareciler oluyor. ‘İtibardan tasarruf olmaz’ deyip de kendi okullarına ödenek yollamayan, ısrarcı oldukları saat uygulaması ile sabah kör karanlıkta minicik bedenleri yollara düşüren MEB, okullarımızda yaşanan sorunlara karşı gerçek çözümler üretmediği gibi, sanki bütün sorumluklarını yerine getirmiş ve mevcut sorunlarının tek kaynağı eğitim emekçileriymiş gibi bir algı yaratmaya çalışmaktadır. Mesleğimizi sağlıklı, güvenli ve mesleki onurumuza yakışır bir şekilde icra edebilmemiz için biz öğretmenlere acilen kulak verilmelidir. Okullarda şiddetin son bulması için acilen gerekli adımlar atılmalı, hiç kimse şiddetin uygulayıcısı ya da hedefi haline getirilmemelidir. Bu konuda somut ve kalıcı çözümler üretilmesi ve okullarda yaşanan şiddetin önlenmesi için başta Milli Eğitim Bakanlığı ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere bütün yetkilileri acilen harekete geçmeye çağırıyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.