Dolar 32,4178
%-0.01
Euro 34,7575
%-0.13
Altın 2.432,080
%-0.12
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de kedi besleme kavgası

İzmir'de kedi besleme kavgası

İzmir Balçova'da sokağındaki kedilere yemek vererek sokağı kirlettiği iddia edilen vatandaşlar ve komşuları arasında çıkan kavga hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Video sosyal medyaya kondu, hayvanseverler ayağa kalktı

  • Ege Postası
  • 17.01.2017 - 10:43

İzmir'in Balçova İlçesi'nde, sokakta kedi beslediği sırada buna karşı çıkan kadın komşularının saldırısına uğrayan Ergün Erk'e, hayvanseverlerden destek geldi. Olaya ait görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasından sonra, yaşananlara büyük tepki gösteren hayvanseverler ile saldırıya uğrayan Ergün Erk, polise şikayette bulundu. 

Balçova'daki Onur Mahallesi, Fevzi Çakmak Caddesi ile Çilek Sokak üzerinde, sokak kedilerini besleyenler ile onlara tepki gösteren mahalle sakini kadınlar arasında tartışma çıktı. Bu sırada bir kişinin cep telefonuna kaydettiği görüntülerde, kaldırım üzerinde sokak kedilerine mama verip karınlarını doyuran hayvanseverler ile komşuları arasında kavga çıktığı görülü. Yan apartmanın zemin katında oturan bir kadın, kedilerin kendi evinin balkonuna girerek kirlettiklerini savunarak sert sözlerle tepki gösterdi. Hayvanları besleyen yaşlı adamla tartışan kadının, daha sonra kaldırım taşını alıp fırlattığı da görüntülerde yer aldı. Hayvanseverin boğazındaki atkıyı da çeken kadının, bu anlarda hakaret içerikli sözler de sarf ettiği duyuldu. Komşularının sakinleştirmeye çalıştığı öfkeli kadın, daha sonra kediler için bırakılan yemek tabaklarını da tekmeledi.

HAYVANSEVERLER HAREKETE GEÇTİ

Görüntülerin internetteki video, paylaşım sitesine yüklenmesinden sonra kısa sürede sosyal medya üzerinden yayıldı. Gelişmelere tepki gösteren hayvanseverler, Ergün Erk'e destek verdi. Hem hayvanseverler hem de saldırıya uğrayan Ergün Erk, polise şikayette bulundu. Hayvanseverler adına şikayette bulunan Avukat Aykut Dikencik, "Bu tür haksız saldırıların cezasız kalmaması adına hukuksal her türlü tedbirin alınması lazım. Konunun takipçisi olacağız. Saldırıyı yapan kadının en ağır şekilde cezalandırılması için hukuksal bütün girişimlerde bunacağız" dedi.

'BEN KOMŞUMU KORUDUM'

İzmir'in Balçova İlçesi'nde, sokakta kedi beslediği sırada, buna karşı çıkan kadın komşularının saldırısına uğrayan Ergün Erk ile komşusu Meltem Topçu, yaşananları anlattı. Kendisinin kedileri beslemediğini kedileri besleyen komşuya tepki gösterilmesine itiraz ettiğini belirten Ergün Erk, şunları söyledi:

"Bizim arka sokakta oturan iki kadın gelip burada tepki gösterdi. Benim komşum kedileri besler. Ona kızdılar. Ben de bunu yapmamaları yönünde kendilerini uyardım. Bunun üzerine içlerinden birisi kaldırım taşını alıp bana attı. Ardından da ikisi birden boynumdaki atkıyı çekti. Boğulur hale geldim. Sonra çekip gittiler. Bir gün sonra saldıran kadınla karşılaştık benden af diledi ama ben affetmedim. Karakola gittik. Görüntüyü de komşularımız çekmiş."

Aynı olayda iki kadından şikayetçi olan ve kedilere mama veren Meltem Topçu, şöyle konuştu:

"Sürekli tepki gösterdiler. Bizler yıllardır kedilere bakıyoruz. Onların yaşam alanları zaten beton haline geldi. Balkonlara çıktıklarını söylüyorlar ama bunlar sokak hayvanı pek müdahale şansı olmuyor. Tepkiler bundan dolayı, daha öncesinde de mama tabaklarını kırdılar. Üzerlerinde yattıkları minderleri yağmurun altına atıp ıslattılar. Biz belediyeden de kedi evi istemiyoruz. Sadece tabaklarımız kırılmasın, yeter."

Bu arada yaşanan olaylar sonrasında zabıta ekipleri de sokakta inceleme yaptı. Saldırı olayıyla ilgili bilgi aldı ve Ergün Erk ile Meltem Topçu'yu, kaldırımda sulu yemek artıklarıyla besleme yapmamaları konusunda uyardı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.