
İzmir'de işçiler yeniden meclis önünde: Sendika Özgür Özel'e seslendi!
Belediye İş sendikası işten çıkarılan işçilerin tekrar işe geri alınması için eylem düzenleyerek İzmir Büyükşehir Belediyesi Binasına yürüyüş gerçekleştirdi. Polis sayısı ise önceki meclis toplantısında yaşanan arbedenin ardından arttırıldı. İşçilerin binaya girmesini engellemek için meclis binası önüne barikat kuruldu. Meclis salonu önünde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in daha önce sendikalarla ilgili söylediği ses kaydı açıldı ardınan Sendika Başkanı “Neredesin, nerede!” diye Özel'e seslendi.
- Ege Postası
- 18.07.2025 - 17:04
- Güncelleme: 18.07.2025 - 20:10
ŞİLAN KOCADAĞ/EGEPOSTASI - İzmir Büyükşehir Belediyesi iştirakleri, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ işçilerini ilgilendiren ve geçmiş dönem Belediye İş Sendikası ile imzalanan Toplu İş Sözleşmesi (TİS)’ne İzBB Başkanı Cemil Tugay tepki göstermiş ve sözleşmedeki bazı maddelerin çıkarılmasını istemişti.
Tugay’ın taleplerine sendika karşı çıkmış ve sözleşmeden geri dönmeme kararı almıştı.
Tugay ise anlaşma sağlanamaması nedeniyle bin 30 işçinin işten çıkarılacağını duyurmuş ve 368 işçi işten çıkarılmıştı. Bunun üzerine sendika eylem kararı almış ve Egemenlik Evi önünde nöbete başlamıştı. Sendika yönetimi ve işçiler pazartesi gerçekleşen İzBB meclisi önünde eylemlerini gerçekleştirmiş ve büyükşehir binasına girmeye çalışmışlardı.
Sendika bugün yine Büyükşehir Meclisi’nin gerçekleştiği binaya yürüyerek işlerini geri almak amacıyla sloganlar attılar.
Sendika aynı zamanda eylemlerde ses sistemi için kullanılan aracı, seslerinin duyulabilmesi için belediye binası önüne park etti.
POLİS SAYISI VE ÖNLEMLER ARTTI!
Polis sayısı ise önceki meclis toplantısında yaşanan arbedenin ardından arttırıldı. İşçilerin binaya girmesini engellemek için meclis binası önüne barikat kuruldu.
“YA KIRK KATIR YA DA KIRK SATIR DİYENLERE…”
Belediye İş 2 Nolu Şube Başkan Yardımcısı Turan Dündar, “Bize kırk katır ya da kırk satır diyenlere karşı buradayız. Sözleşmeden vazgeç diyenlere cevap olarak buradayız. Bu cevab ımız ta ki onlar yaptıkları yanlıştan geri dönene kadar işçiler işlerine geri dönene kadar mücadelemiz devam edecek.” dedi.
“BUNUN BEDELİ AĞIR OLUR!”
Belediye İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Atalay, “Bir taraftan işçi atıyor bir taraftan da kendi yandaşlarını işe alıyor. Kimini daire başkanı yaptı. Kimini genel sekreter yaptı. Bu arkadaşlarımızın günahı neydi? 360 kişinin evine ateş düştü. Bunun bedeli ağır olur ağır. Öyle kolay değil. Bizi işten attın rahat mısın Cemil Başkan? ‘Hak, hukuk, adalet’ dedin, ekmeğimizden ettin bizi. 10. Gündeyiz. Sadece bir tane ilçe başkanı geldi. Milletvekilleri, ilçe başkanları neredeniz kardeşim? Sessiz kalıyorsunuz. Bunun nedeni ne? Korkuyor musunuz? Oy istediğiniz zaman kapı kapı geziyorsunuz.” ifadelerini kullandı.
SENDİKA ÖZEL’E SESLENDİ!
Sendika meclis salonu önünde Özgür Özel’in daha önce sendikalarla ilgili söylediği ses kaydını açarak, Özel’in sözlerini hatırlattı. Sendika Başkanı “Neredesin, nerede!” dedi. Öte yandan Cemil Tugay’a seslenerek “haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın