Dolar 32,3669
%-0.35
Euro 34,7906
%-0.04
Altın 2.395,040
%-1.14
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de fırtına kabusu geri döndü

İzmir'de fırtına kabusu geri döndü

İzmir’de etkisini gösteren fırtına nedeniyle bazı ilçelerde ağaçlar devrildi, kırılan bazı ağaçlar ise park halinde duran araçların üzerine düştü.

  • Ege Postası
  • 16.02.2021 - 16:33

İzmir'de etkili olan fırtına hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kent genelinde sabah saatlerinde itibaren başlayan fırtınanın hızı yer yer 80 kilometreye kadar çıktı. Çiğli ilçesinde de kuvvetli fırtına sebebiyle bazı ağlar köklerinden sökülürken, bazı ağaçlar da kırılarak altında park halinde bulunan arabaların üzerine devrildi. Bayraklı ilçesinde park halinde duran 2 aracın üzerine ise kuvvetli fırtınaya dayanamayan duvar devrildi, araçlarda maddi hasar meydana geldi. Konak ilçesinde Kordonboyu'nda ise vatandaşlar fırtına nedeniyle yürümekte zorluk çekerken, sürücüler araçlarını kontrol etmekte zorluk yaşadı. Fırtınanın etkisiyle İzmir Körfezinde dalgaların boyu 2 metreyi geçti.

Urla sahillerini fırtına vurdu

İzmir genelinde etkili olan kuvvetli fırtına, Urla ilçesinde de hayatı olumsuz etkiledi.

İlçede zaman zaman 70-80 kilometre hızlarına ulaşan fırtına, kıyı şeridinde yaşayan vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bazı tekne sahiplerinin çekiciler, vinçler yardımıyla teknelerini batmaktan son anda kurtardıkları görüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesine ait reklam panolarının zeminle bağlantılı olan dübellerini yerlerinden söktü. Elektrik trafolarının ark yapmasına ve bazı mahallelerde elektrik kesilmesine neden oldu. Fırtına sebebiyle bazı vatandaşlar tarafından elektrik idaresine arıza telefonları yağdı.

İzmir'de fırtına sebebiyle ağaç sokağa düştü

İzmir'de etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle hayat olumsuz etkilenirken, fırtına sebebiyle bir ağaç sokağa devrildi.

İzmir genelinde gün boyunca etkili olan fırtına sebebiyle bir çok ağaç devrilirken, çatılar yerlere düştü. Bornova ilçesi 109/1 sokakta bulunan bir ağaç kökünden söküldü. Ağacın, otomobillerin üstüne devrilmesi riski üzerine bölgeye Büyükşehir Belediyesi ekipleri sevk edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından devrilme riski olan ağaç, kontrollü bir şekilde kesilerek sokağa devrildi. Ağacın devrilme anı cep telefonu kamerası tarafından görüntülendi.

İzmir'de gün boyunca hayatı olumsuz etkileyen fırtınanın şiddeti dinerken, ekiplerin hasar gören bölgelerde çalışmaları devam ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.