Dolar 32,4133
%-0.02
Euro 34,7618
%-0.12
Altın 2.425,670
%-0.39
Bist-100 10.083,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de en fazla motosiklet kazası Mithatpaşa Caddesi'nde

İzmir'de en fazla motosiklet kazası Mithatpaşa Caddesi'nde

İZMİR'de kent merkezinde en fazla trafik kazasının Mithatpaşa Caddesi'nde, dış ilçelerde ise Ödemiş ile Kiraz arasında meydana geldiğini açıklandı. İzmir'de trafik müfettişlerinin bilgilendirme zirvesinde

  • Ege Postası
  • 22.12.2015 - 10:22
İzmir'de, fahri trafik müfettişlerinin bu yılki ikinci bilgilendirme toplantısı, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıya, kentteki 1600'e yakın fahri trafik müfettişinin büyük bölümü katıldı. Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Süleyman Kutay ile Trafik Denetleme Şube Müdürü Şamil Özsagulu, istatistiki bilgilerle, fahri trafik müfettişliğininin önemini anlattı.



Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir'de de trafik kazalarının yüzde 8 arttığını belirten Selayman Kutay, il genelinde 2015 yılının ilk 11 ayında 203 ölümlü trafik kazası ile 8 bin 799 yaralanmalı trafik kazası meydana geldiğini söyledi. 2015 yılındaki bu kazalarda toplam 217 kişinin (sonradan ölenler dahil) hayatını kaybettiğini 12 bin 248 kişinin de yaralandığını belirtti. Motosiklet kazalarına da dikkat çeken Kutay, "Bu kazalar 2015 yılında kent merkezinin geneline yayıldı. Fakat yaptığımız sıkı denetimlerle kaza oranında yüzde 36 azalma meydana geldi. Kente en fazla motosiklet kazalarının yaşandığı yerlerin başında ise çalışma ofislerinin ev ve iş yerlerinin yoğunluğu nedeniyle Mithatpaşa Caddesi geliyor. Kent Merkezi dışında ise Ödemiş, Kiraz arasında gece kazaları en fazla dikkat çeken yerlerin başında yer alıyor" dedi. Fahri trafik müfettişlerinin çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Kutay, "Fahri trafik müfettişleri 2014 yılında 9 bin 879 ihbarda bulunurken bu sayı 2015 yılında 12 bin 92 adet oldu. Buda yüzde 22 artış demek" diye konuştu. 



Yaya kazalarında en fazla yaralanmanın 60 yaş ve üstü vatandaşlarda olduğunu belirten Kutay, "Bu kazalarda yaya, araç ve sürücüler kadar çevresel etkiler de göz önüne alınmalı. Birçok kişi nasıl olsa bu güne kadar bir kaza yaşamadım diye düşünüyor. İçlerinde iki kadeh içip de trafik ilhallerinde bulunanlar da var. Kırmızı ışıkta geçmek bir alışkanlık haline geldi. Trafik eğitimi küçük yaştan itibaren verilmeli. Trafik kültüründeki yetersizlik yaşadığımız en büyük sorunların başında geliyor" dedi. 

Toplantıya katılan fahri trafik müfettişlerinin tanınmaması ve gizlilik ihlaline karşı, basın mensuplarının arkadan fotoğraf çekmesine izin verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.