Dolar 32,1983
%-0.01
Euro 35,0196
%0.04
Altın 2.502,590
%0.08
Bist-100 10.719,00
%0.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 'Tartan' bombası

İzmir'de 'Tartan' bombası

Geçen yerel seçimlerde yeniden aday gösterilmeyince CHP'den istifa edip DSP’den aday olan ancak kazanamayan, önceki günlerde de tekrar CHP'ye aday adaylığı başvurusu yapan Konak Belediyesi eski Başkanı Hakan Tartan ile ilgili şok bir iddia gündeme geldi. Aday adaylık dosyasını CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’ya teslim eden ve dosyası halen duran Tartan’ın AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci ile özel bir görüşme yaptığı ortaya çıktı. AK Partili üst düzey kaynakların da doğruladığı görüşmede Zeybekci’nin Tartan’a AK Parti'den Konak adaylığı önerdiği belirtildi. Tartan ile ilgili durumun yarın netleşeceği ifade edildi. Zeybekci ile görüştü, AK Parti adaylığı gündemde.. CHP'de dosyası duruyor

  • Ege Postası
  • 31.12.2018 - 11:39

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP’den Konak Belediye Başkanlığı yapan ancak geçen yerel seçimde yeniden aday gösterilmeyince, “Odun koysak alırız anlayışının Türkiye’de, hele İzmir’de karşılığı olmadığını düşünüyorum” diyerek partisinden istifa edip DSP’ye geçen, önceki günlerde de sürpriz bir hamle yaparak tekrar CHP'ye dönen Hakan Tartan ile ilgili şok bir iddia gündeme geldi.

SÜRPRİZ GÖRÜŞME

Geçen haftalarda, hazırladığı Konak Belediye Başkan Aday Adaylığı dosyası CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu tarafından teslim alınan Hakan Tarkan'ın AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci ile özel bir görüşme yaptığı ortaya çıktı. AK Partili üst düzey kaynakların da doğruladığı görüşmede Nihat Zeybekci’nin Hakan Tartan ile bir süre görüştüğü ve kendisine AK Parti'den Konak Belediye Başkan Adaylığını önerdiği ileri sürüldü. Hakan Tartan’ın bu teklife olumsuz bir yanıt vermediği ifade edildi. Tartan’ın AK Parti'den Konak adaylığı ile ilgili durumun yarın netleşeceği kaydedildi.

CHP'DE DE DOSYASI DURUYOR

Öte yandan, CHP İl Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, istifa ettiği partisine geri dönen ve aday adaylığı başvurusu yapan Hakan Tartan'ın CHP'ye verdiği dosyayı geri çekmediği belirtildi.

O ZAMAN NE DEMİŞTİ

Geçen yerel seçimlerde, yeniden aday gösterilmeyince partisi CHP'den istifa edip DSP’ye geçen Hakan Tartan, “İzmir halkına duyduğum saygı gereği ayrılıyorum. CHP halka 'Konak Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz' diye sordu. Yüzde 65 oranla 'Hakan Tartan' dedi. Bu İzmir halkının tercihiydi. İzmir halkı gülen yüz istiyordu ancak bunlar dikkate alınmadan toto oynandı. Gece başka biri atandı sabah başka biri. İzmir halkına duyduğum saygı gereği bunun gereğini yerine getiriyorum. Tek adam diktatörlüğü ve piyon seçer gibi adam seçme anlayışı en çok halka saygısızlık diye düşünüyorum. Ben Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğim. Odun koysak alırız anlayışının Türkiye’de hele İzmir’de karşılığı olmadığını düşünüyorum" demişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.