Dolar 42,5297
%0.07
Euro 49,5613
%-0.06
Altın 5.746,230
%-0.12
Bist-100 11.007,00
%0.81

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de İyilik Var hareketi gönüllüleri buluşturdu

İzmir'de İyilik Var hareketi gönüllüleri buluşturdu

Yaşar Üniversitesi öncülüğünde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ve Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği ile çok sayıda sivil toplum örgütünün iş birliğiyle yürütülen 'İzmir'de İyilik Var' hareketi, Dünya Gönüllüler Günü kapsamında Alsancak İskelesi'nde bir araya geldi. Etkinlikle İzmir'de dayanışma kültürünün daha da güçlenmesine; üniversitelerle sivil toplum arasında yeni iş birlikleri kurulmasına vesile olunmasının hedeflendiği bildirildi.

  • Ege Postası
  • 07.12.2025 - 10:29
  • Güncelleme: 07.12.2025 - 19:19

Birleşmiş Milletler'in 2026 yılını "Sürdürülebilir Kalkınma İçin Uluslararası Gönüllülük Yılı' ilan etmesiyle birlikte, İzmir'de İyilik Var ' hareketinin 2024 ve 2025 programları '2026'ya Doğru Gönüllülük' temasıyla düzenleniyor. İzmir'de kasım ayının son haftasından aralık ayının ilk cumartesi gününe kadar gönüllülük temalı etkinlikler, buluşmalar ve farkındalık çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Bu yılın ana buluşması ise bugün, Alsancak Vapur İskelesi önünde gerçekleşti. İzmir'de İyilik Var Hareketi kapsamında binlerce gönüllü, bir araya geldi. Gün boyunca müzik dinletileri, halk oyunları, konserler, armağan masası, kitap takası, atölye ve söyleşilerin gün boyu ziyaretçilere açık olacağı bildirildi. Hareketin, iyiliği hatırlatmayı, gönüllülüğü yaygınlaştırmayı ve sivil toplum örgütlerinin görünürlüğünü artırmayı amaçladığı belirtildi.

'BİR ŞEHİRDE GÖNÜLLÜLÜK VARSA DAYANIŞMA VAR'

Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yiğit Kazançoğlu, "Bizler bugün, burada yalnızca bir kutlama yapmak için değil; aynı zamanda toplumsal yaşamın en temel unsurlarından biri olan iyiliği ve gönüllülüğü, yani bireyin kendisini, içinde yaşadığı topluma karşı sorumlulukla konumlandırma biçimini düşünmek, kutlamak ve bunu eyleme dönüştürmek için bulunuyoruz. Tarih boyunca dayanışma kültürü güçlü bir şehir olan İzmir, bu etkinlikle birlikte bu kültürün günümüz koşullarında nasıl yeniden üretildiğini göstermektedir. Bizler, üniversitemizin ve paydaşlarımızın yardımıyla, gönüllülük faaliyetlerinin, üniversitelerin toplumla kurduğu bağın dinamik bir bileşeni olarak görülmesini, bilgi ile kamusal yarar arasındaki ilişkinin güçlenmesine katkı sunması gerektiğine inanıyoruz. Bu bağlamda üniversite kampüslerinin daha iyi bir dünya kurma idealinde öncü rol oynamaları gerektiğini savunuyoruz. Etkinliğin, İzmir'de dayanışma kültürünün daha da güçlenmesine; üniversitelerle sivil toplum arasında yeni iş birlikleri kurulmasına vesile olacağına inanıyorum" dedi.

İzmir'de İyilik Var Projesi Kurucusu ve Koordinatörü, Yaşar Üniversitesi Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Etki Ofisi Yöneticisi Öğretim Görevlisi Kevser Çimenli ise bu yıl etkinliğin 10'uncu yılı olduğuna dikkati çekip, "Kampüste İyilik Var' adında başlayan küçük bir iyilik hareketi, bugün İzmir'in geleneksel etkinliklerinden biri haline geldi. Bu bize üniversite olarak çok gurur veriyor. Kente böylesine bir etkinlik kazandırmanın onurunu yaşıyoruz. Her alandan sivil toplum kuruluşu bugün burada. Bu etkinliği yaklaşık 50 kurum bir araya gelerek hazırladı. Bu eyleme katkı koyan bütün gönüllülerle ilk günden bu yana bir aradayız. Bir şehirde gönüllülük varsa dayanışma var. Nice 10 yılları birlikte kutlamak dileğiyle" diye konuştu.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.