Dolar 32,3385
%-0.44
Euro 34,6609
%-0.42
Altın 2.392,020
%-1.27
Bist-100 10.161,00
%1.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Valiliğinden ‘çıplak arama’ iddialarına yanıt

İzmir Valiliğinden ‘çıplak arama’ iddialarına yanıt

İzmir Valiliği, dün İzmir Alsancak’ta gerçekleştirilen Boğaziçi Üniversitesi ile dayanışma eyleminde gözaltına alınan 26 kişiden ikisine “çıplak arama” yapıldığı iddialarına yanıt verdi. İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi. İddialara ilişkin açıklamada,"Sosyal medyada oluşturulan iddialar tümüyle gerçek dışı, emniyet birimlerimizi yıpratmaya yönelik yalanlardan ibaret olup 'Çıplak arama, kanuna aykırı arama ya da mevzuata aykırı bir uygulama' yapılmamıştır" denildi.

  • Ege Postası
  • 06.02.2021 - 16:27

EGEPOSTASI- Dün İzmir Alsancak’ta İzmir Üniversite Dayanışması'nın Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin ‘kayyım’ rektöre karşı başlattıkları protestolara destek olarak yapılan dayanışma eylemine polis müdahale etmiş ve 26 kişi gözaltına alınmıştı. 

Gözaltındakilerin "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet" ve "görevli memura mukavemet" ile suçlandıkları belirtilmişti.
Öte yandan, Tepecik Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyet müdürlüğüne götürülen 26 kişinin arasında bulunan iki genç kadının çıplak aramaya maruz kaldığını iddia etmişti.
Söz konusu arama kısa sürede gündem olmuş ve tepkiler art arda gelmeye başlamış ve konu “#İzmirEmniyetteNelerOluyor etiketiyle Twitter’da gündem olmuştu. 

Tepkilerin ardından İzmir Valiliği tarafından yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada; bire avukatın aramalara eşlik ettiği ve “çıplak arama” iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

“05.02.2021 günü, İlimiz Konak İlçesi, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Gündoğdu Meydanı’nda yapılan yasadışı eylemlerde, (15) Kadın, (11) Erkek şahıs olmak üzere toplam (26) şüpheli gözaltına alınmıştır.

Şüpheliler doktor raporları alınarak saat 21.25 sıralarında Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne intikal ettirilmiştir. Şüphelilerin arama işlemlerine henüz başlanılmadan, sosyal medya üzerinden “#İzmirEmniyetteNelerOluyor” hashtag’i oluşturularak, İzmir Emniyetinde çıplak arama ya da yasa dışı uygulama yapıldığı izlenimi oluşturacak paylaşımlar yapılmaya başlanmıştır. 

Arama işlemi başlamadan şüphelilerin avukatlarına arama esnasında aramaya eşlik edip etmeyecekleri sorulmuş, avukatların çoğu aramaya katılmayacaklarını beyan etmiş, içlerinden sadece Hazal Aydın’ın aramaya katılacağını ifade etmesi üzerine  bu avukat aramaya katılmış ve arama işlemi  gerçekleştirilmiştir.

Sosyal medyada oluşturulan iddialar tümüyle gerçek dışı, emniyet birimlerimizi yıpratmaya yönelik yalanlardan ibaret olup 'çıplak arama, kanuna aykırı arama ya da mevzuata aykırı bir uygulama' yapılmamıştır.”

Diğer yandan İzmir Valiliği, Güvenlik Şube Müdürlüğünde yapılan yasal işlemlere ait video görüntüsünü de paylaştı. Görüntülerde bir polis memurunun, avukat olduğu belirtilen kişiye üst aramasına katılıp katılmayacağını soruyor. Avukat kadın da aramaya katılmak istediğini beyan ediyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.