İzmir Valiliği’nde görev dağılımı yenilendi
İzmir Valiliği’nde vali yardımcılarının görev ve sorumluluk alanları yeniden belirlendi. 1 Şubat 2026 itibarıyla yürürlüğe giren düzenlemeyle güvenlikten eğitime, afetten turizme kadar birçok başlıkta yeni görev paylaşımı yapıldı.
- Ege Postası
- 31.01.2026 - 16:58
- Güncelleme: 31.01.2026 - 18:34
EGE POSTASI - İzmir Valiliği’nde vali yardımcılarının görev dağılımı resmen güncellendi. İl Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından yayımlanan ve 1 Şubat 2026 tarihinden itibaren yürürlüğe giren listeyle, vali yardımcılarının sorumlu olacağı bakanlıklar, kurumlar ve idari birimler netleşti.
Yeni düzenlemenin, kurumlar arası koordinasyonu artırmak ve idari süreçleri daha hızlı yürütmek amacıyla hazırlandığı belirtildi.
Görev paylaşımına göre güvenlik ve kritik birimlerin koordinasyonu Vali Yardımcısı Nusret Şahin’e verildi. Cumhurbaşkanlığı yazışmaları, MİT Bölge Başkanlığı ile yürütülen işlemler, emniyet, jandarma ve sahil güvenlik birimleri bu kapsamda yer aldı. Dr. Ümit Cavuldak ise Adnan Menderes Havalimanı Mülki İdare Amirliği görevini yürütecek.
Basın ve medya kuruluşlarıyla ilişkiler ile sanayi, teknoloji ve enerji alanındaki kurumların koordinasyonu Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç’a bağlandı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD), Göç İdaresi, ulaşım ve haberleşme kurumları ile GAMER’in sorumluluğu Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu’na verildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kurumlar, devlet sanat kuruluşları ve yatırım izleme–koordinasyon çalışmaları Vali Yardımcısı Adem Arslan tarafından yürütülecek.
Adalet, milli savunma, sağlık, çalışma ve sosyal güvenlik ile aile ve sosyal hizmetler alanındaki kurumların koordinasyonu ise Vali Yardımcısı Alpaslan Yılmaz’a bırakıldı. İl Yazı İşleri ve Hükümet Konağı bina yönetimi de bu görev alanında yer aldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı birimler ile ticaret, gümrükler ve serbest bölgeler Vali Yardımcısı Gökay Özkan’ın sorumluluğunda olacak.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor başlıkları ise Vali Yardımcısı Erkan Karahan’a bağlandı. Üniversitelerle ilişkiler ve dijital dönüşüm projeleri de bu kapsamda yürütülecek.
Görev dağılımı kapsamında Adnan Menderes Havalimanı ile Alsancak, Çeşme, Foça, Dikili ve Seferihisar limanlarının mülki idare amirlikleri de ayrı ayrı tanımlandı.
Ayrıca vali yardımcıları arasında vekâlet esasına dayalı alternatif bağlılık sistemi de oluşturuldu. Yeni yapıyla kamu hizmetlerinde etkinliğin artırılması hedefleniyor.

Yorum Yazın