Dolar 32,3580
%-0.38
Euro 34,7747
%-0.09
Altın 2.401,370
%-0.88
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir İktisat Kongresi binası için ihale süreci tamam

İzmir İktisat Kongresi binası için ihale süreci tamam

AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, yeniden inşa edilecek olan İzmir İktisat Kongresi’nin binasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım, İzmir İktisat Kongresi'nin toplandığı yerde 100. yıl dolayısıyla yeni bir iktisat kongresi gerçekleştirileceğini duyurdu. Öte yandan yapım ihalesi gerçekleştirilen binanın Şubat 2023’e yetiştirilmesi planlanıyor.

  • Ege Postası
  • 20.08.2022 - 16:19

EGEPOSTASI – 2023 yılı Şubat ayında, 100. yıl dönümünde yeniden düzenlenecek olan İzmir İktisat Kongresi’nin birincisinin yapıldığı binayla ilgili yeni gelişmeler yaşandı. 

AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım önceki gün Dikili’de gerçekleştirilen Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayii Bölgesi´nin temel atma töreninde yaptığı açıklamada, İzmir İktisat Kongresi'nin toplandığı yerde 100. yıl dolayısıyla yeni bir iktisat kongresi gerçekleştirileceğini duyurdu. Yıldırım, konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'i görevlendirdiğini kaydetti.

İlk kongrenin yapıldığı binanın 1976 yılında yıkıldığını aktaran Yıldırım,"Otopark yapılmak üzere ilçe belediyesi tarafından o dönemde yıkılmıştı ve dolayısıyla şimdi yapılan şey, o alanın, o binanın, aynen birinci tarihi tescilli bina olarak aslına uygun olarak yapılması ve yapılan bu binada bu kongrenin toplanmasıdır. Böylece İzmir İktisat Kongresi'nin toplandığı bina İzmir'imize tekrar kazandırılmış olmakla kalmayacak, İzmir'in, Türkiye'nin ekonomisi, geleceği enine boyuna burada ele alınacak. Bunun için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor." ifadelerini kullandı.

İHALE SÜRECİ TAMAMLANDI

Öte yandan 1979 yılında yıkılan ve yeniden inşa edilecek olan İzmir İktisat Kongresi binasının ihalesi de gerçekleştirildi. Binanın, İktisat Kongresi'nin 100'üncü yılı olan 2023'te aslına uygun olarak inşa edilmesi planlanıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.