Dolar 32,3649
%0.15
Euro 34,9599
%-0.3
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Fırça Borsa'da

İzmir Fırça Borsa'da

İZMİR'de 1993 yılından bu yana yağlı boya, temizlik ve mop grubu, oto grubu ve badana gruplarında fırça imalatı ve ihracatı yapan İzmir Fırça Sanayi “IZFAS" koduyla Borsa İstanbul Gelişen İşletmeler Piyasası'nda (GİP) işlem görmeye başladı.

  • Ege Postası
  • 08.07.2014 - 16:44
İZMİR-1993 yılında kurulan yağlı boya, temizlik ve mop grubu, oto grubu ve badana gruplarında fırça imalatı ve ihracatı yapan İzmir Fırça Sanayi ve Ticaret A.Ş. 7 Temmuz 2014 tarihinde Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Yılmaz, İzmir Fırça Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Dilberoğlu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Natan Kohen'in katılımlarıyla düzenlenen gong töreni ile Gelişen İşletmeler Piyasası'nda (GİP) işlem görmeye başladı. “IZFAS" kodu ile 1,85 TL'den işlem görmeye başlayan İzmir Fırça Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin bu süreçte yüzde 30,62'si halka açıldı.
Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Yılmaz, törende yaptığı konuşmada; “İzmir Fırça Borsamızda işlem görecek 423'ncü şirket oluyor. Biz Kobilerimizi buraya çekerek sermaye piyasamızın imkanlarından yararlandırmaya çalışıyoruz. Bu Kobilerimizin daha fazla üretime eğilmelerini, kapasitelerini daha fazla arttırmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Bugün şirketimiz buradan elde edeceği yaklaşık 6 milyon TL'lik kaynakla daha önce ithal etmiş olduğu birtakım ürünlerin üretimini ülkemizde gerçekleştirecek. Bu önemli bir gelişme, çünkü ekonomimizin gündeminde cari açık önemli bir yer tutuyor" dedi. 
İzmir Fırça Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Natan Kohen de “Ortakları 40 yıldan bu yana sektör içinde olan İzmir Fırça, 1993 yılında kurulmuştur. Firmamız sektöründe her zaman ilkleri başarmıştır. Bugün sektörün ilk halka arzını gerçekleştirmiş oluyoruz. Ortaklarımız hariç kimse bu halka arzın gerçekleşeceğine inanmamıştı. Bizler inandık. Bizim halka arzımız Türk Kobilerine örnek olabileceği gibi İzmir'deki Kobiler için de örnek ve öncü olacaktır. Halka arzdan gelecek kaynak firmamızın mali bünyesini güçlendirerek karlılık, verimlilik ve istihdam artışı yaratmasının yanı sıra bizim de çok önemsediğimiz kurumsallaşmayı hızlandıracak ve yatırımcısını mutlu edecektir" dedi.  (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.