Dolar 32,2737
%-0.64
Euro 34,6278
%-0.51
Altın 2.415,300
%-0.31
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Barosundan Valiliğin yasak kararına tepki: Bağımsızlık savaşının halen devam ettiğinin en büyük kanıtı

İzmir Barosundan Valiliğin yasak kararına tepki: Bağımsızlık savaşının halen devam ettiğinin en büyük kanıtı

İzmir Barosu, İzmir Valiliğinin “toplumsal ayrışma yaratır” gerekçesiyle 24 Temmuz Lozan Barış Antlaşması’nın 97’nci yıl dönümünde yapılmak istenen etkinlikleri yasaklamasına sert tepki gösterdi. Barodan yapılan açıklamada, "İzmir Valiliği kararı bağımsızlık savaşının halen devam ettiğinin en büyük kanıtıdır. İzmir Barosu olarak, gericiliğe, baskıya ve emperyalist sistemin her türlü dayatmalarına karşı demokrasiyi ve cumhuriyetin kazanımlarını koruma konusunda ilk günkü azimle mücadeleye kararlıyız." denildi

  • Ege Postası
  • 24.07.2020 - 16:55

EGEPOSTASI- İzmir Barosu, "Toplumsal ayrışma ve kargaşaya neden olabileceği" gerekçesiyle İzmir Valiliği tarafından Lozan kutlamalarının yasaklanmasına tepki gösterdi.

Barodan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Gericiliğe, Baskıya ve Emperyalist Sistemin Her Türlü Dayatmalarına Karşı Demokrasiyi ve Cumhuriyetin Kazanımlarını Korumaya Kararlıyız.

Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası platformda kabul edildiği Lozan Barış Antlaşması 97 yıl önce bugün imzalandı.

Bugün yapılmak istenen yıldönümü kutlamalarını "Toplumsal ayrışma ve kargaşaya neden olabileceği" gerekçesiyle yasaklayan İzmir Valiliği kararı bağımsızlık savaşının halen devam ettiğinin en büyük kanıtıdır. İzmir Barosu olarak, gericiliğe, baskıya ve emperyalist sistemin her türlü dayatmalarına karşı demokrasiyi ve cumhuriyetin kazanımlarını koruma konusunda ilk günkü azimle mücadeleye kararlıyız.

Vatanı parçalanmaya terk eden Osmanlı Padişahına ve dönemin en büyük emperyal güçlerine karşı halkla beraber verilen bağımsızlık mücadelesinin lideri Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını minnetle anıyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.