Dolar 32,3789
%-0.18
Euro 34,7452
%0.01
Altın 2.430,480
%-0.34
Bist-100 10.019,00
%1.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Barosu’ndan '30 Ağustos' çıkışı: Yasaklamak kimsenin haddi değildir

İzmir Barosu’ndan '30 Ağustos' çıkışı: Yasaklamak kimsenin haddi değildir

İzmir Barosu, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinin İçişleri Bakanlığı kararıyla yasaklanmasını eleştirdi. Baro tarafından yapılan açıklamada, kutlamaların yasaklanması Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu kurtuluş mücadelesini gençlerin ve tüm yurttaşların zihinlerinden silme çalışması olarak gösterilirken “Emperyalist işgalin Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki milli mücadelemizle sonlandırıldığı büyük zaferin anılmasını yasaklamak, kimsenin haddi değildir” denildi.

  • Ege Postası
  • 23.08.2020 - 12:59

EGEPOSTASI- İzmir Barosu, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinin İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında yasaklanmasını sert bir dille eleştirdi. Baro tarafından yapılan yazılı açıklamada, iktidarın sermaye için vatandaşların AVM, tatil yerleri gibi yerlerde bir araya getirilmesini sorun etmediğine vurgu yapılırken  Ayasofya’nın cami olarak açıldığı gün on birlerce vatandaşın bir araya getirildiği de hatırlatıldı. 

Baro tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“Milyonlarca lise öğrencisini kapalı sınıflarda üniversite sınavına sokan, sermaye her şeyden önemlidir diyerek işçileri, memurları çalıştırıp AVM'leri açan; tatil beldelerinde oluşan kalabalıkta, 15 Temmuz kutlamalarında, Ayasofya'nın cami olarak açılışında on binlerce insanın bir araya gelmesine hiçbir tedbir almayan siyasal iktidar, konu 30 Ağustos Zafer Bayramı olunca bir anda pandemiyi hatırlamış ve ülke çapında yapılacak kutlamaları yasaklamıştır.

AKP iktidarının milli bayramlarımız olan 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs ve 30 Ağustos’ta bugüne dek takındığı tavır, milli günlerimizi halktan kaçırmak, Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu kurtuluş mücadelesini gençlerimizin ve tüm yurttaşlarımızın zihinlerinden silmeye çalışmaktır.

Emperyalist işgalin Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki milli mücadelemizle sonlandırıldığı büyük zaferin anılmasını yasaklamak, kimsenin haddi değildir.

Buradan açıklıyoruz, 30 Ağustos günü tüm gerekli sağlık önlemlerini alarak Baromuz üyesi  avukatlarla birlikte İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda olacak ve 30 Ağustos zaferinin taçlandığı şehrimizde milli mücadelemizin zafer kutlamasının halkımızdan kaçırılmasına izin vermeyeceğiz.”

BAKANLIK YASAK YOK DEDİ AMA...
İçişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamayayla ''30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamalarının Yasaklandığı'' iddialarının gerçeği yansıtmadığını, vatandaşların fiziki mesafe kurallarına aykırılık oluşturacak şekilde kalabalıklara neden olunmaması için bazı tedbirler alınması ve çeşitli kısıtlamalara gidilmesi konusunda karar alındığı bildirilmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.