İzmir Barosu’nda yeni başkan Serhat Sökmen oldu
İzmir Barosu’nda 4 adayın yarıştığı seçimde kazanan belli oldu. Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun adayı Serhat Sökmen, kesin olmayan sonuçlara göre 2 bin 624 oy olarak baro başkanı seçildi. Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Emre Öktem 2 bin 523 oy, İzmir Avukat Hareketi adayı Volkan Gültekin 1453 oy ve bağımsız aday Tacettin Çolak ise 297 oy aldı.
- Ege Postası
- 18.10.2026 - 11:10
- Güncelleme: 18.10.2026 - 20:49
İzmir Barosu Başkanlığı Olağan Genel Kurulu Bayraklı'daki Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı.
Seçimde mevcut başkan Sefa Yılmaz, iki dönem sınırlaması sebebiyle aday olamazken; Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Emre Öktem, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun adayı Serhat Sökmen, İzmir Avukat Hareketi’nin adayı Volkan Gültekin ve bağımsız aday Tacettin Çolak başkanlık için yarıştı.
İki süren genel kurulun ikinci gününde 14 bin 670 avukat sandık başına gitti
Seçimlerde baro başkanının yanı sıra 10 asil ve 10 yedek yönetim kurulu üyesi, 3 asil ve 3 yedek denetleme kurulu üyesi, 5 asil ve 3 yedek disiplin kurulu üyesi ile Türkiye Barolar Birliği (TBB) Genel Kurulu'nda İzmir Barosu'nu temsil edecek 5 asil ve 5 yedek delege belirlendi.

BARO SEÇİMİNİN GALİBİ SÖKMEN
4 adayın yarıştığı seçimde kazanan belli oldu. Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun adayı Serhat Sökmen, kesin olmayan sonuçlara göre 2 bin 624 oy olarak baro başkanı seçildi. Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Emre Öktem 2 bin 523 oy, İzmir Avukat Hareketi adayı Volkan Gültekin 1453 oy ve bağımsız aday Tacettin Çolak ise 297 oy aldı.
“İZMİR BAROSU ARTIK CUMHURİYETÇİ BİR BARO"
Sökmen’in zaferi sonrası tebrikleri kabul ederken, “Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu bu seçimi kazandı. Elbette ki bizler göreve geldiğimizde bütün meslektaşlarımızın barosuyuz. Bunu unutmamamız gerekiyor. Hukukun üstünlüğünden hiçbir zaman geri adım atmayacağız. Yeniden Cumhuriyetçi bir baro İzmir Barosu'nda artık. Bütün gücümüzle, bütün liyakatimizle, bütün vizyonumuzla İzmir Barosu'nu yeniden Türkiye'nin parlayan yıldızı yapmak üzere göreve geliyoruz. Katılımcı, etkin ve Türkiye'de sözü dinlenilen bir baro için” diye konuştu.
Seçimde yeni başkan ve yönetimin yanı sıra disiplin kurulu, denetleme kurulu ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) delegeleri de seçildi.
Av. Serhat Sökmen başkanlığında seçimi kazanan yeni baro yönetimi şu isimlerden oluşuyor:
Başkan: Av. Serhat Sökmen
Yönetim Kurulu: Av. Esra Doruk, Av. Saim Akkurt, Av. İzel Zenginobuz, Av. Metin Atmışkara, Av. Güldane Dörtdubak Akbay, Av. Dr. Göktuğ Burucuoğlu, Av. Deniz Piril Akcan, Av. Arda Kurhan, Av. Bahar Atasoy, Av. Demet Cengiz Uslu
Disiplin Kurulu: Av. Seda Gültekin, Av. Mehmet Sungu, Av. Derya Göksu, Av. Faruk Bulut, Av. Can Canbek
Denetleme Kurulu: Av. Burcu Özkan, Av. Gürhan Gülsevin, Av. Pelin Özkan
TBB Delege Adayları: Av. Ahmet Şakir Uzun, Av. Gülay Çöpten, Av. Emel Abalı, Av. Sinem Top Yağcı, Av. Ulvi Puğ
İzmir Barosu’nda seçim heyecanı; 4 aday yarışıyor! Seçimde mevcut başkan Sefa Yılmaz, iki dönem sınırlaması sebebiyle aday olamazken; Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Emre Öktem, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun adayı Serhat Sökmen, İzmir Avukat Hareketi’nin adayı Volkan Gültekin ve bağımsız aday Tacettin Çolak başkanlık için yarışıyor.
— Egepostası (@egepostasicom) October 18, 2026
Yorum Yazın