Dolar 32,3628
%0.01
Euro 34,7848
%-0.02
Altın 2.393,260
%-0.15
Bist-100 10.267,00
%0.58

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Ata’ya saygı için yürüdü

İzmir Ata’ya saygı için yürüdü

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83'üncü yıl dönümünde düzenlenen anma törenleri İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Ata’ya Saygı Yürüyüşü”yle devam etti. Törende yapılan konuşmalarda Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılık vurgusu yapıldı.

  • Ege Postası
  • 10.11.2021 - 15:00

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 83 yılında İzmir’de özlemle anılıyor.  

Saat 08.50'de İzmir Valiliği'nin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği Resmi Törenle başlayan anma töreni, geleneksel hale gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Ata’ya Saygı Yürüyüşü”yle devam etti.

İzmir Liman’dan başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren yürüyüşe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il yönetim kurulu üyeleri ve binlerce İzmirli katıldı. 

Atatürk’ün 350 metre uzunluğundaki dev posterini taşıyan katılımcılar, ayrıca üzerinde “Kurduğun gelecek bize emanet”  yazılı pankart taşıdı.

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi alternatif bir anma töreni için Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Tören, İl Başkanı Yücel, İl Kadın Kolları Başkanı Uçar ve İl Gençlik Kolları Başkanı Kotan'ın Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı.

“ATATÜRK’ÜN HİÇBİR ÖVGÜYE İHTİYACI YOKTUR”

Atatürk’ün 57 yıllık ömrüne birçok başarıyı sığdırdığını hatırlatarak konuşmasına başlayan İl Başkanı Yücel, Ulu Önder’in tüm özellikleriyle bir “mucize olduğunu ifade etti. Atatürk ilke ve inklaplarından ayrılanların sonucunu mevcut iktidar üzerinden örneklendiren Başkan Yücel, “Ne dünde ne bugünde ne de yarınlarda başka keramet aramaya, üst akıllara biat etmeye, saltanata heveslenmeye hacet yoktur. Bu yanlışlara düşenlerin halini, tıpkı bugün iktidar olanlarda gördüğümüz gibi, geçmişte de gördük. Bu heveslerin sonucu, yokluk, karanlık, adaletsizlik ve itibarsızlıktır. Ulu önderimiz, bizlere gösterdiği yol, medeniyet yoludur. Bizler onun koyduğu hedeflere yürüyen, onun manevi hatırasına sonsuza kadar sahip çıkacak, o hatıraya saygısızlık edenlere haddini bildirecek olan, cumhuriyet nesliyiz. Cumhuriyet rejimine ve demokrasiye alerjisi olan, saltanat ve hilafet düşkünü bir takım kirli zihinler Mustafa Kemal Atatürk döneminde olduğu gibi bugün de varlar. Biz, cumhuriyetin yılmaz savunucuları olarak, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürüyerek bize emanet edilen vatanımızı ve Cumhuriyetimizi ilim ve fennin ışığıyla aydınlatarak gelecek nesillere taşıyacağız. Başkomutanımız Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ün hiçbir övgü ve iltifata ihtiyacı yoktur ve olamaz. Onun bizden tek beklediği, eserlerine, devrimlerine ve fikirlerine sahip çıkarak devletimizi dünya milletleri içerisinde saygın ve itibarlı bir konuma getirmemizdir” dedi.

“ONUN BİZDEN BEKLENTİSİ…”

Atatürk ilkelerine bağlı kalınması durumunda hatırasının onurlandırılacağını ifade eden Yücel, “Savaş meydanlarında ve diplomatik zaferlerle kazanılan bağımsızlığımızı, insan onuruna yaraşan bir şekilde, çalışarak, üreterek, ekonomik ve siyasal alanda da sürdürmemizdir. Onun bizden isteği Türk milletine layık olduğu refahı, üreterek, çalışarak kazandırmamızdır. Onun bizden beklentisi medeniyetten ayrılmadan ilerlememizdir. İşte tüm bunları gerçekleştirdiğimizde, bu yolda emek verdiğimizde ve tıpkı bugün yaptığımız gibi, karşımıza çıkanlarla korkmadan mücadele ettiğimizde, onu anmış, anlamış ve yaşatmış olacağız”

“FİKİRLERİ PAYİDAR KALACAK”

Yücel, Atatürk’e söz vererek sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “Devrimlerin ve cumhuriyetin sonsuza kadar yaşayacak, ay yıldızlı bayrağımız sonsuza kadar dalgalanacaktır. Ektiğimiz tarlayla, ürettiğimiz fabrikayla, okuduğumuz okullarla, Türkiye’ye yeniden kazandıracağımız saygınlıkla ve kuracağımız Milletin İktidarıyla seni anmaya devam edeceğiz. Bu ülkede yetişen her tohumda, okula giden her yavrumuzda, bacası tüten her fabrikada, Atatürk’tür anılan. Kurtarıcımız ve kurucumuzu daha çok anmak için yapmamız gereken şeyse, daha çok çalışmak, daha çok üretmek, milletimizle omuz omuza yürümektir. Aydınlık geleceğe yürüdüğümüz bu yolda, Onun sesi kulağımızdan, sevgisi kalbimizden asla eksilmeyecek, gözümüz hedeflerinden hiç ayrılmayacaktır. Naçiz bedeni toprak olsa da, fikirleri, yolu, felsefesi ve kurduğu ülkesi ilelebet payidar kalacak olan, Eşsiz liderimizi ve ülkemizin mucizesi Atamızı, bedenen aramızdan ayrılışının 83. Yılında minnetle, özlemle ve saygıyla anıyorum.” 

“DÜNYA HALKLARINA İLHAM VEREN BİR LİDER OLDU”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ise; konuşmasında 10 Kasım’ın Atatürk’ün armağanlarının ve başarılarını bir kez daha hatırlandığı bir gün olduğunun altını çizdi ve “Ata’mızı kaybettiğimiz bugün, onun bizlere bıraktığı emanetleri ve bu vatanın nasıl kurulduğunu bir kere daha hatırladığımız ulusal yas günümüz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi başarısı, emperyalizme karşı destansı mücadelemiz Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonlanmasını ve Cumhuriyeti’mizin kuruluşunu sağladı. Atatürk, çağının çok ötesinde düşünen; sadece bu ülke ve milleti için değil “insanlık” için hep daha iyisini düşünen bir vizyona sahipti. Fikri üretimi ve eylemleriyle her daim dünya halklarına ilham veren bir lider oldu. ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ şiarıyla sürdürdüğü politikalar, ülkemize duyulan saygının en temel sebeplerinden biridir” diye konuştu.

“ATA’MIZIN BIRAKTIĞI UYGARLIK MİRASI YOLUMUZA IŞIK TUTUYOR”

Atatürk’ün ileri görüşlülüğü ve barış yanlısı tutumunu O’nun sözleriyle örneklendiren Soyer, Cumhuriyet’in 2. yüzyılına işaret etti ve “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına iki yıl kaldı. Hiç şüphesiz, Ata’mızın bize bıraktığı mirasa sahip çıkmanın en önemli yolu, Cumhuriyetimizi demokrasi, özgürlükler ve adaletle taçlandırmaktır. Biliyorum ki bu ülkenin tüm insanlarının hayal ettiği Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Bu değişimi, Ata’mızın mirasından hareketle köy ve şehirlerimizdeki tüm vatandaşlarımızla, kadınlarla ve gençlerle gerçekleştireceğiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün değerini çok daha iyi anladığımız şu günlerde, Ata’mızın bıraktığı uygarlık mirası yolumuza ışık tutuyor. Onu, her yıl daha da artan bir özlemle, rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.