Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Arkeopark temizlendi

İzmir Arkeopark temizlendi

İzmir'de kent turizmine can verecek projeler arasında yer alan Basmane Altınpark kazı çalışmaları iki yıl önce tamamlandı.

  • Ege Postası
  • 28.08.2015 - 10:36
Kazılar sırasında ortaya çıkan Roma Dönemi'ne ait yapı kalıntıları, sütunlar Atina'daki Akropolis benzeri bir düzenlemeyle sergilenecek. Homeros ve tarihi Magnezya (Manisa) Kapısı'nda da yapılacak kazılardan çıkan kalıntıların üzeri, turistlerin yürüyebileceği cam ile kaplanıp bir müze ve arkeopark haline getirilecek. Fakat İzmirlilerin yıllardır beklediği bu hayal bir türlü gerçekleşmedi. 



Mülkiyeti Konak Belediyesi'ne ait olan ve yine belediyenin verdiği destekle tamamlanan kazılarla ortaya çıkarılan Altınpark arkeoloji alanı ilgisizlikten ot ve içi çöplüğe dönüştü. Gelen tepkiler üzerine Belediye temizlik işçileri Arkeopark olarak planlanan antik alanda çöp ve otlardan temizlemeye başladı. Temizlik çalışması sırasında kamyon dolusu kurumuş ot ve çöp çıktı. Semt sakinleri bölgeye büyük canlılık ve turizm hareketi getirecek Arkeopark projesinin bir an önce hayata geçirilmesini dört gözle bekliyor. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.