
İşte sıradışı yazarın yaşam öyküsü
Ünlü gazeteci Ayşe Arman, Optimum Outlet Center’da Anneler Günü’ne özel “Çocuk da yaparım kariyer” de isimli söyleşi düzenledi. Söyleşide İzmirlilerle annelik sürecini ve gazetecilik anılarını anlatan Arman, “Kocamın haberi yok ama bir daha anne olmak istiyorum” dedi.
- Ege Postası
- 12.05.2014 - 09:59
“KARŞINIZDA YÜZDE 100 TAŞRALI DURUYOR”
Adanalı olarak İstanbul’a gelişini anlatan Arman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Karşınızda yüzde 100 bir taşralı duruyor. Yaşasın taşralılık. Eğer İstanbullu olsaydım hayatım daha zor olurdu. Adana’da İstanbul’a gidince, orası keşfedilecek bir yer gibi oluyor. Hedeflerin oluyor, hayallerin oluyor. Bazen gençler, ‘İşe girebilmek için aracı olur musun'’ diyor. Herkes zannediyor ki hep bir aracı olması lazım. Bence tamamen palavra. Ben Levent neresi bilmiyordum ama müthiş bir heyecan ve merakım vardı. Gazeteciliği gerçekten yapmak istiyordum.”
“İDOLÜM DUYGU ASENA’YDI”
18 yaşında Adana’dan ayrılarak gazetecilik serüvenine nasıl başladığını anlatan Arman, o yılları şu sözlerle ifade etti: “İdolüm Duygu Asena’ydı. Kadınların özgürlüğünden söz ediyordu. O dönem çok etkilendim ve ‘Acaba beni işe alır mı'’ diye düşünüyordum. Dergide genel yayın yönetmeniydim. Gittim, Duygu Asena, basın toplantısındaydı. Koridorda bir adam gördüm, ‘Birini mi arıyorsunuz'’ dedi. Anlatmaya başladım. Bana küçük bir sınav yaptı. Adam bütün o yayınların sahibi çıktı. Ercan Arıklı.”
“STAJYER YAMAĞIYDIM”
Genç insanların hep ‘Ne kadar para alacağım'’ diye sorduğunu, ancak kendisinin hiç öyle düşünmediğini kaydeden Arman, stajyer yamağı olarak Nokta dergisinde işe başladığını ve çalışma heyecanıyla okulu yarıda bıraktığını söyledi. 22 yıl sonra okula tekrar döndüğünü ifade eden Arman, sözlerini şöyle tamamladı: “O kadar kendimi kaptırmıştım ki. Alice Harikalar Diyarında gibiydim. Ölümüne bir tutkuyla yapıyordum işimi. Sonra bu benim hayat noktam oldu. Tutku duymadığın bir işi asla yapma. Tutku duymadığın bir adamın elini bile tutma.”
Yorum Yazın