Dolar 32,3520
%-0.21
Euro 34,6752
%-0.37
Altın 2.416,160
%-0.78
Bist-100 10.085,00
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşte Güven'in referandum ajandası!

İşte Güven'in referandum ajandası!

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven referandumda ilk sandık sınavını verecek.Kolları sıvayan Güven, önce vekillerle bir araya gelecek ardından eski-yeni tüm isimlerle dev bir toplantı yapacak. Güven, alanda yakalara Atatürk ve ay-yıldız rozeti takacaklarını söyledi. Güven ilk sandık sınavını verecek

  • Ege Postası
  • 24.01.2017 - 09:30

EGE POSTASI - Anayasa değişikliğine ilişkin 18 maddenin TBMM’de kabul edilmesinin ardından gözler referanduma çevrildi. Mart sonu Nisan başı gibi düşünülen referandum için partilerde strateji çalışmaları başladı.  Alanda AK Parti ve MHP “evet”, CHP ve HDP ise “hayır” propagandası yapacak.

AK Parti döneminde yapılan 2007 ve 2010 referandumlarında ülke genelinde çıkan tablonun tam tersi sonucun çıktığı İzmir'de hareketli bir propaganda süreci yaşanacak.

CHP İzmir'de, Ağustos ayında il başkanlığı koltuğuna yönetim içinde yapılan seçimle oturan Asuman Ali Güven ilk sandık sınavını verecek.

ÖNCE VEKİLLERLE TOPLANTI

Güven, ses getirecek bir propaganda süreci yürütmek adına çalışmalarını hızlandırdı. Güven önce partinin milletvekilleriyle bir toplantı yapacak. Anayasa değişkliği teklifi paketi hakkında vekillerden bilgi alacak, alanda nasıl bir strateji izlenmesi gerektiği noktasında vekillerin görüş ve önerilerini dinleyecek. Toplantı vekillerin tam kadro İzmir'de olacağı bir gün yapılacak. 

ESKİ-YENİ ALANA DAVET EDECEK

Güven daha sonra ise hem mevcut yöneticiler hem de partiye geçmişte hizmet etmiş isimlerden oluşan yaklaşık 2 bin 500 kişiyle bir toplantı yapacak. Adeta il danışma kurulu şeklinde olacak olan toplantıda Güven örgütü topyekün alan çalışmasına davet edecek. Toplantının tarihi noktasında 5 Şubat veya 12 Şubat düşünülüyor. Toplantının yeri içinse Celal Atik Spor Salonu, Bornova Kapalı Spor Salonu ve Halkapınar Spor Salonu öne çıktı.

YAKALARA ATATÜRK VE AY-YILDIZ ROZETİ

Öte yandan CHP, alanda parti bayrağı ve logosu kullanmayacak. İl Başkanı Güven, binlerce Atatürk ve ay-yıldız rozeti bastıracaklarını söyledi. Güven, 30 ilçedeki alan çalışmalarında partililerin yakalarında ay-yıldız ve Atatürk rozeti takmalarını isteyecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.