Dolar 32,5176
%0.25
Euro 34,8607
%0.34
Altın 2.441,360
%0.11
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İstanbul’daki ‘İzmir krizine’ Akay’dan yanıt: Arkadaşlarımıza iftira atıldı

İstanbul’daki ‘İzmir krizine’ Akay’dan yanıt: Arkadaşlarımıza iftira atıldı

İzmir Çevre Belediyeler Şubesi Başkanı Cumali Akay, greve çıkan İstanbul Bakırköy Belediye işçileri ile İzmir’den onlara destek olmaya giden sendikalılar arasında ücret konusu üzerinden çıktığı iddia edilen tartışmalara yanıt verdi. Bakırköy Belediye Başkanı CHP’li Bülent Kerimoğlu’nun çelişkili ifadeler kullandığına dikkat çeken Akay, “belediye başkanı bir açıklama yaparak arkadaşlarımıza iftira atmışlar. ‘İzmir’den gelen arkadaşlar burada tartıştılar’ ya da ücretlerle ilgili tartışmalar ilişkin söylemler kullanarak arkadaşlarımıza tabir-i caizse iftira atıldı. Yalan söylendi” dedi.

  • Ege Postası
  • 08.11.2021 - 16:15

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Belediyelerde Toplu İş Sözleşmesi (TİS) döneminin gelmesiyle birlikte çalışanların talepleri, işverenlerin tutumları ve grev kararları da gündeme gelmeye başladı.

Son olarak İstanbul Bakırköy Belediyesi’nde Belediye-İş’e bağlı çalışan yaklaşık 150 işçi taleplerinin karşılanmaması nedeniyle greve çıkmış ve işçilerin grevine İzmir’de dahil olmak üzere bazı illerden de destek gelmişti. Ancak grev devam ederken Bakırköy Belediye Başkanı CHP’li Bülent Kerimoğlu, İzmir’den destek için gelen işçileri ile grevdeki işçiler arasında ücretten kaynaklı tartışmalar çıktığını iddia etmişti. 

Öte yandan; Belediye-İş İzmir Çevre Belediyeler Şubesi Başkanı Cumali Akay, alanda yaşananlara ilişkin Egepostası’na konuştu. Belediye Başkanı Kerimoğlu’nun çelişkili ifadeler kullandığını ifade eden Akay, iddialara yanıt vereceklerini söyledi.

“BELEDİYE BAŞKANI 4 YIL İÇİN YÜZDE 0 ZAM TEKLİF ETTİ”

Sendikal eylemin ardında yatan sebeplere ilişkin bilgi veren Akay, “İstanbul’daki eylemsel boyuta İzmir şubeleri olarak gidip destek verdik. Orada konuşu: Arkadaşlarımız 2 yıl boyunca sözleşme yapamadılar. 2 yıldır yapılmadı, önümüzdeki 2 yılı bağlayacak sözleşmeyi yapacaklar arkadaşlarımız ama şu sorun var. Yetki konusunda bir sıkıntı oldu. Hak-İş ve DİSK, yetkinin Belediye-İş’e devredilmesi kararına itiraz edince bu süreç uzadı. Yetkinin Belediye-İş’e geçmesiyle diğer yıllarda kalan zamlar da bu sözleşmede görüşülecekti ama belediye başkanı önceki 2 yıl ve önümüzdeki 2 yıl için yüzde 0 zam teklif etti. Sendika da grev kararı aldı” dedi.

“YALAN SÖYLENDİ”

İzmir’den destek için giden çalışanlar ile İstanbul’da grev yapan sendikalı çalışanlar arasında buraya grev yapan arkadaşlara destek olmak için geldik ama biz 3,500 lira civarında ücret alıyoruz. Oysa Bakırköy Belediyesi’nin kamu işçilerinin aylık belediye maliyeti 20 bin lira, ellerine geçen net rakam 13 – 14 bin lira. Bizim burada ne işimiz var” ifadeleriyle geçtiği iddia edilen tartışmaya da değinen Akay, “Grev kararının alınmasının ardından biz İzmir şubesi olarak destek vermeye gittik. Bunun üzerine belediye başkanı bir açıklama yaparak arkadaşlarımıza iftira atmışlar. ‘İzmir’den gelen arkadaşlar burada tartıştılar’ ya da ücretlerle ilgili tartışmalar ilişkin söylemler kullanarak arkadaşlarımıza tabir-i caizse iftira atıldı. Yalan söylendi. Biz de bu konuyla ilgili cevap vermek için yarın bir basın açıklaması yapacağız. Bizim gittiğimiz günün akşamında Belediye başkanı ‘bir an önce gelin, görüşüp bu koynu çözelim’ diye ricada bulundu. Vatandaşlardan tepki alınca uzlaşma yoluna gitti ve ilk yıl için konuşulup bir noktaya gelindi. İkinci yıl için de görüşülürken ertesi gün çıkıp farklı bir açıklama yaptı. Yani bir gün ‘Anlaşalım’ derken hemen ertesi gün de bununla ilgili farklı bir söylem kullandı. Belediye-İş’e bağlı 6 şube başkanlığımızla birlikte bir bu söylemlere yanıt vereceğiz” diye konuştu.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.