Dolar 38,5240
%0.1
Euro 43,7561
%0.04
Altın 4.038,090
%-0.79
Bist-100 9.078,00
%-1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İstanbul'da 1 Mayıs operasyonu: ev baskınları, 92 gözaltı

İstanbul'da 1 Mayıs operasyonu: ev baskınları, 92 gözaltı

İstanbul'da yaklaşan 1 Mayıs öncesi birçok eve operasyon düzenlendi, şafak baskınlarında 92 kişi gözaltına alındı. 3 ayrı operasyonda 108 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararlarına gerekçe olarak Taksim ve çevresinde toplanma çağrıları gösterildi.

  • Ege Postası
  • 29.04.2025 - 10:12
  • Güncelleme: 29.04.2025 - 10:15

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İstanbul Emniyet TEM Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen soruşturma kapsamında, 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü öncesi birçok eve operasyon düzenlendi.

1 MAYIS ÖNCESİ EV BASKINLARI

İstanbul Taksim Meydanı ve çevresinde toplanma çağrısında bulundukları gerekçesiyle toplam 84 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Operasyon sonucu şafak baskınlarında 76 kişi gözaltına alındı.

DHKP/C, MLKP ve TKP/ML'ye dönük operasyonda ise toplam 21 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, yürütülen operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.

Son olarak Grup Yorum'a gerçekleştirilen operasyonda 3 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Düzenlenen ev baskınlarında 2 kişi gözaltına alındı.

3 ayrı operasyonda toplam 108 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenilirken 92 kişi gözaltına alındı. Ev baskınlarında detaylı arama yapılırken dijital materyal ve dökümanlara el konuldu.

SOL PARTİLERE OPERASYON

Gözaltına alınanlar arasında; BEKSAV Eş Başkanı Ahmet Uçar, Polen Ekoloji Kolektifi’nden Cemil Aksu, Grup Vardiya solisti Ruşa Sabur, ESP MYK üyesi Ali Haydar Saygılı, ESP PM üyesi Hüseyin İldan da bulunuyor.

Ayrıca Partizan, TÖP, Proleter Devrimci Duruş ve Kaldıraç üyesi çok sayıda kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

YURT BASKINI

Öte yandan gözaltına alınanlar arasında 2 üniversite öğrencisinin de bulunduğu bildirildi. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencisi Alican Doğan ve İstanbul Teknik Üniversitesinden (İTÜ) bir öğrenci de gözaltına alındı.

YTÜ Mekatronik bölümü öğrencisi Doğan'ın sabah saatlerinde kaldığı yurtta polisler tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

Evrensel'de yer alan bilgilere göre İTÜ’de okuyan ve gözaltına alınan öğrencinin daha önce Saraçhane eylemleri nedeniyle tutuklandığı ve sonrasında serbest bırakıldığı öğrenildi.

Kaldıraç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 6 üyelerinin gözaltına alındığını duyurdu.

ESP'den yapılan açıklamada da MYK üyeleri Ali Haydar Saygılı ve PM üyeleri Hüseyin İldan gözaltına alındığı bildirildi. Açıklamada "İşçilerin ve ezilen halkların; adalet, eşitlik ve özgürlük arayışı ve Taksim iradesi engellenemez" ifadeleri kullanıldı.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu da çok sayıda müvekillerinin gözaltına alındığını bildirdi. Gözaltına alınanlar arasında Etkin Haber Ajansı (ETHA) çalışanlarının da olduğu bildirilirken şu isimlerin gözaltına alındığı kaydedildi:

Aydın Kılıçdere, Cemre Nayır, Eylül Devrim Altepe, Sema Uçar, Veli Tek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.