Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İngiltere Başbakanı Liz Truss istifa etti

İngiltere Başbakanı Liz Truss istifa etti

İngiltere Başbakanı Liz Truss, Başbakanlık Konutu’nun önünde yaptığı açıklamada istifa ettiğini duyurdu.

  • Ege Postası
  • 20.10.2022 - 16:57

İngiltere Başbakanı Liz Truss, 10 Numara olarak bilinen Başbakanlık Konutu’nun önünde yaptığı basın açıklamasında istifa ettiğini duyurdu. Truss, 5 Eylül’de Muhafazakar Parti’nin başkanı olarak seçilmiş ve 6 Eylül’de eski Başbakan Boris Johnson’ın yerine atanmıştı. Truss’ın konuşması şöyle:

“Büyük bir ekonomik ve uluslararası istikrarsızlık döneminde göreve geldim. Aileler ve işletmeler faturalarını nasıl ödeyecekleri konusunda endişeliydi.

Muhafazakar Parti lideri olarak istifa ettiğimi bildirmek üzere Majesteleri Kral ile konuştum. Bu sabah 1922 Komitesi Başkanı Sir Graham Brady ile bir araya geldim. Önümüzdeki hafta içinde tamamlanacak bir liderlik seçimi konusunda anlaştık. Bu, mali planlarımızı hayata geçirme ve ülkemizin ekonomik istikrarı ve ulusal güvenliğini koruma yolunda kalmamızı sağlayacaktır. Bir halef seçilene kadar Başbakan olarak kalacağım.”

TRUSS, “BEN SAVAŞÇIYIM, PES EDEN DEĞİL” DEMİŞTİ

Başbakan Truss, çarşamba günü Avam Kamarası’nda yapılan “Başbakana Sorular” oturumunda milletvekillerinin sorularını yanıtlarken “Ben savaşçıyım, pes eden değil" demişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.