
İmamoğlu'ndan İzmir operasyonları tepkisi: 'İktidar baskı ortamını kurmaya çalışıyor!'
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında bu sabah saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZBETON şirketi ve kooperatiflere yönelik operasyon düzenlendi. Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamada operasyona tepki göstererek, "Bugün İzmir’de sabah saatlerinde gerçekleştirilen şafak baskınları iktidarın ülkeye hakim kılmaya çalıştığı baskı ortamının yeni bir parçasıdır." dedi.
- Ege Postası
- 01.07.2025 - 11:52
- Güncelleme: 01.07.2025 - 12:13
EGE POSTASI- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZBETON ve kooperatiflere yönelik 'yolsuzluk' operasyonu düzenlendi.
Sabah saatlerinde önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu başta olmak üzere çok sayıda bürokrat gözaltına alındı.
Gündeme bomba gibi düşen operasyona ilişkin tepkiler gelmeye devam ediyor.
Parti kurmaylarından tepkiler gelmeye devam ederken, Silivri Cezaevi'nde tutuklu Ekrem İmamoğlu da tepki gösterdi.
İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hesabından yaptığı açıklamada, operasyonu Saraçhane'de yapılacak miting ile ilişkilendirerek toplumsal muhalefetin baskı altına alınmaya çalıştığının altını çizdi.
İmamoğlu açıklamasında şunları kaydetti:
"Bu ülke her sabah yeni bir hukuksuzlukla, yeni operasyonlarla, yeni kumpaslarla uyanmak zorunda mı? Ülkenin gerçek gündemini, milletin dertlerini konuşmaya hiç mi izin vermeyeceksiniz? Bugün İzmir’de sabah saatlerinde gerçekleştirilen şafak baskınları iktidarın ülkeye hakim kılmaya çalıştığı baskı ortamının yeni bir parçasıdır. Devam eden bir soruşturmada davet usulü ile ifadesine başvurulabilecek insanları, tam da Saraçhane’de yapılacak büyük buluşma öncesinde şafak baskını ile gözaltına almanın yegâne gayesi, toplumsal muhalefeti biraz daha köşeye sıkıştırmaktır. Ne yaparsanız yapın, yaratmaya çalıştığınız algıya milleti ikna edemediniz ve edemeyeceksiniz. Bu aziz millet tüm olan bitenin farkında."
Bu ülke her sabah yeni bir hukuksuzlukla, yeni operasyonlarla, yeni kumpaslarla uyanmak zorunda mı? Ülkenin gerçek gündemini, milletin dertlerini konuşmaya hiç mi izin vermeyeceksiniz?
— Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi (@CBAdayOfisi) July 1, 2025
Bugün İzmir’de sabah saatlerinde gerçekleştirilen şafak baskınları iktidarın ülkeye hakim…
Yorum Yazın