Dolar 32,5121
%0.28
Euro 34,8752
%0.21
Altın 2.440,770
%0.23
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İmamoğlu davasında savcı mütalaasını tekrar etti!

İmamoğlu davasında savcı mütalaasını tekrar etti!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla yargılandığı davanın duruşmasında savcı, daha önce verdiği mütalaasını tekrar etti, İmamoğlu hakkında 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istedi. İmamoğlu'nun avukatları, mütalaa karşısında savunma için ek süre istedi. Talebi reddeden mahkeme, duruşmaya bugün saat 16.00’ya kadar ara verdi. Öte yandan Berlin'e giden CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, İmamoğlu ile telefonda konuşarak dava süreci hakkında bilgi aldığı öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 14.12.2022 - 14:45

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun; 13 bin oy farkla kazandığı 31 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin iptal edilmesi üzerine yaptığı basın açıklamasında, “YSK Başkanı’na ve üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla yargılandığı davaya, bugün İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. 

Eski İBB Sözcüsü Murat Ongun ve İmamoğlu’nun siyasi danışmanı Necati Özkan’ın tanık olarak dinlendiği duruşmada, savcı; daha önce verdiği mütalaayı tekrar etti.

Mütalaada İmamoğlu’nun, "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret" suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.  

MAHKEMEYE SAAT 16.00'A KADAR ARA VERİLDİ

İmamoğlu'nun avukatları, esasa ilişkin mütalaaya karşı savunmalarını detaylı olarak hazırlamak için süre talep ettiler. 

Süre talebini reddedenden mahkeme duruşmaya bugün saat 16.00'ya kadar ara verdi. 

KAFTANCIOĞLU: “AHMAK DAVASINDA BUGÜN KARAR VERİLECEK GİBİ” 

Davayla ilgili twitter hesabından paylaşım yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Şimdilik görünen, avukatlarının itirazına rağmen 'Ahmak Davası'nda bugün karar verilecek gibi” dedi.

CHP LİDERİ İMAMOĞLU'NU ARADI

Öte yandan önceden planlanan bir resmi görüşmeler için bu sabah Almanya’ya giden CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun da bu gelişme üzerine İBB Başkanı İmamoğlu’nu telefonla aradı, davada yaşanan gelişmeler hakkında bilgi aldığı bildirildi.

KILIÇDAROĞLU: KARAR AÇIK VE NETTİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'dan "Adalet, adalet, adalet" diyerek bir video yayınladı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Ekrem Başkanı'nın ve İstanbulluların yargılandığı davaya bakan hakim, 'Sözlerin muhatabı belli, tartışmasız Süleyman Soylu'ya söylenmiştir' demişti. Bunu diyen bir hakimin vereceği karar açık ve nettir. Beraat dışındaki karar Saray talimatlarının ve kumpasın itirafı olacaktır. Yargının üzerinden elinizi çekin, aklınızı başınıza alın."

İMAMOĞLU: “HERKESİ SAAT 16.00’DA SARAÇHANE’YE DAVET EDİYORUM”

Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davanın duruşmasına saat 16.00’a kadar ara verildi. İmamoğlu, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane’dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum.”

KAFTANCIOĞLU: “HEP ADALETİN YANINDAYIZ. BU ÜLKEYE, 85 MİLYON ADINA YENİDEN ADALETİ HEP BİRLİKTE GETİRECEĞİZ”

Duruşmaya saat 16:00’ya kadar ara verilmesinin ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve beraberindeki milletvekilleri, Kartal’daki Neyzen Tevfik Meydanı’nda davanın sonucunu bekleyen vatandaşlara ve partililere hitap etti. “Hakkın, hukukun yanında olan, bugün bizlerle birlikte adalet arayan İstanbullular, bu sabah 09:00'dan itibaren Kartal Adliyesi’nde davanın başlamasını beklerken alıştırılan ama bir türlü alışmayacağımız şeyler yaşattılar yine” diyen Kaftancıoğlu, şöyle konuştu: 

“BUGÜN SAAT 4’TE MAHKEME YENİDEN TOPLANACAK VE KARAR VERİLECEK: Zaten biliyorsunuz; ne kadar ahmakça bir dava olduğunu söylemeye gerek yok. Bütün iddialar, bütün söylenenler somut, belgeli bir şekilde defalarca çürütülmesine rağmen, her şey ortadayken avukatların yine hiçbir talebi kabul edilmeden, hukuksal hakları demiyorum, şöylesi bir ortamda komik kaçıyor, kabul edilmeden, sizler burada Ekrem Başkan’ın, hakkın, hukukun, adaletin yanındayken davaya, bugün karar verilmek üzere 4’e kadar ara verildi. Görünün o ki bugün saat 4’te mahkeme yeniden toplanacak ve karar verilecek. 

EKREM BAŞKAN’IMIZ SARAÇHANE’DE SİZİ BEKLİYOR: Biz, bugün 4’te mahkemede olurken, sizlerin hepinize bir kez daha teşekkür ederken Saraçhane’ye, Ekrem Başkan’ın yanına yolluyoruz. Bugün burada olan arkadaşlarımızı ve bütün İstanbulluları, mahkeme başladığı saatten itibaren Ekrem Başkan’ımız Saraçhane’de bekliyor, değerli yol arkadaşlarım. Biz de burada milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, ilçe başkanlarımızla davanın kararı çıkar çıkmaz sizlerin yanına geleceğiz. Hep buradayız, hep adaletin yanındayız ve Genel Başkan’ımızın sürekli ifade ettiği gibi; bu ülkeye, 85 milyon adına yeniden adaleti hep birlikte getireceğiz, değerli dostlarım. Hepinizi kocaman kucaklıyorum. İnancınıza, desteğinize, mücadelemize sağlık diyorum.”

GÜLTEKİN UYSAL: YENİ BİR SİYASİ MÜHENDİSLİĞE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davaya ilişkin açıklama yaptı. 

Uysal, sosyal medya hesabında şu mesajı paylaştı:

“Bugüne dek ‘milli irade’ sözünü dilinden düşürmeyen ve fakat dillerine pelesenk ettikleri her değerin için boşaltan AKP zihniyetinin tahakkümünde, partinin adliye temsilcisi haline gelmiş yargı mensupları bilmelidir ki hem İstanbullu hem tüm Milletimiz iradesine sahip çıkacaktır. Yeni ve yine bir siyasi mühendisliğe müsaade etmeyeceğiz.”

MUHARREM ERKEK: "HUKUKSUZ DAVALARLA GENEL BAŞKANIMIZA KADAR, HİÇBİRİMİZE BİR MİLİM GERİ ADIM ATTIRAMAZLAR"

Adliye önünde basın açıklaması yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek şunları söyledi: 

“TAM BİR AHMAK DAVASI: Öncelikle böyle bir ceza davasının görülmesi dahi başlı başına çok üzücü ve düşündürücü. Aslında burada İstanbul'un iradesi yargılanıyor. İstanbul'un iki kez seçilmiş Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu değil yalnızca yargılanan. Demokrasi yargılanıyor, seçmenin iradesi yargılanıyor. Tam bir ahmak davası gerçekten. Hani ‘ahmak’ tartışmaları yüzünden bu dava çıktı ya. İçişleri Bakanı bir açıklama yapıyor, zaten Cumhuriyet tarihinin en sorumsuz, basiretsiz içişleri bakanıyla karşı karşıyayız. Bir açıklama yapıyor, hakaret ediyor İmamoğlu’na, sayın İmamoğlu ona cevap verdiği için siyasi bir tartışma, böyle bir ceza davasına dönüşüyor.  

İSTANBUL'U KAZANDIK TÜRKİYEYİ DE KAZANACAĞIZ: Neden? Çünkü korku çok büyük, İstanbul'u kazandık. Türkiye'yi de kazanacağız. Korku bu. Şimdi bugünkü duruşmada iki önemli tanık dinlendi. Genel Başkanımıza kadar, hiçbirimize bir milim dahi geri adım attıramazsınız bu dayanaksız, haksız, hukuksuz davalarla soruşturmalarla. Şimdi saat 16.00’yı bekleyeceğiz. Bakalım. Tabii ki avukatları değerlendirme yapacaklar, savunmalarını yapabilirler de yapmayabilirler de. Beraat kararı da çıkabilir, ceza da çıkabilir. Göreceğiz hepsini şimdi bir şey söylemek istemiyorum. 

HERHALDE SOYLU’YU MAHKEMEYE ÇAĞIRMAYA CESARET EDEMİYORLAR: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dinlenmesini savunma avukatları, özellikle talep etti. Çünkü; bu davanın sebebi kendisi. Onun başlattığı bir tartışma. Onu da reddetti. Herhalde cesaret edemiyorlar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu mahkemeye çağırmaya. Ama şunu bir hukukçu olarak özellikle ifade etmek istiyorum. Hukukun iyi bir yanı vardır. Hukuk her şeyi sonuna kadar takip eder. Hiçbir şey kapanmaz. Hiçbir dosya kapanmaz. İşte bir ‘ahmak’ davasıyla karşı karşıyayız. Bu ülkeyi yönetenler, ülkeyi ne hale getirdi maalesef. Adaleti bitirdiler. Devletin temeli olan adaleti çürüttüler. Ama hiç kimse merak etmesin, biz milletimizin ferasetine güveniyoruz. Bizim milletimiz demokrasiye, adalete mutlaka sahip çıkacak.”  

TİP SÖZCÜSÜ KADIGİL: “HER ŞEYİ GÖRÜYOR VE UYARIYORUZ, YETERİNCE KALABALIK SUÇ DOSYANIZA BİR YENİSİNİ EKLEMEYİN”

TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 4 yıl 1 aya kadar hapis istemiyle yargılandığı davaya ilişkin açıklama yaptı.

Kadıgil, 2019 yerel seçimleri sonrası AKP’nin İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yer aldığı ve “Teşekkürler İstanbul” yazılı reklam panolarının fotoğrafını paylaştı ve sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“2 tur seçim yaptırıp yine de çökemedikleri İstanbul’a sözde hukuk eliyle çökme girişiminin 3. perdesi bugün Saray Yargısı, Kartal Salonunda oynanıyor. Her şeyi görüyor ve uyarıyoruz, yeterince kalabalık suç dosyanıza bir yenisini eklemeyin.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.