Dolar 32,2340
%0.08
Euro 34,8394
%-0.06
Altın 2.422,600
%-0.89
Bist-100 10.056,00
%-1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlkokul öğrencilerinin Foça ziyaretleri sürüyor

İlkokul öğrencilerinin Foça ziyaretleri sürüyor

İlçedeki ilkokul öğrencilerini misafir eden Foça Belediyesi’nin bu seferki konukları, Yeni Bağarası Nadire Sanlı İlkokulu ve Bağarası Cemil Midilli İlkokulu oldu…

  • Ege Postası
  • 26.05.2016 - 13:23

İZMİR - Yeni Bağarası Nadire Sanlı İlkokulu’ndan 74 öğrenci, 5 öğretmenleri ile ve Bağarası Cemil Midilli İlkokulu’ndan 70 öğrenci, 4 öğretmenleri ile birlikte, Çarşamba ve Perşembe günlerinde Foça’yı ziyaret etti.

Programın ilk bölümünde, Foça Belediyesi Akdeniz Foku Araştırma Merkezi’ne gelen misafir öğrenciler, Akdeniz fokları ve yaşam alanları hakkında bilgiler aldı.  Daha sonra, Beş Kapılar Kalesi ve Sur Duvarları’nın yer aldığı yarım adada bir Foça turu yapan öğrencilere, Foça Tarihi Araştırma Merkezi’nde, Foça’nın köklü tarihi hakkında özet bilgiler verildi. 

Çocukların eğitimlerine katkıda bulunabilmek ve yaşadıkları yakın çevreyi öğrenmelerine yardımcı olabilmek için çalıştıklarını hatırlatan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ‘Öğrencilerimizle bir arada olmaktan ve onlara yeni bilgiler aktarmaktan dolayı çok mutluyuz’ dedi.

Başkan Gökhan Demirağ, Yeni Bağarası Nadire Sanlı İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri ile birlikte, Foça Demokrasi Meydanı’nda günün anısına fotoğraf çektirdi.

KÜÇÜK ÖĞRENCİLERE, BİLİM SEVGİSİ AŞILANIYOR
Foça Belediyesi Sosyal Tesisi’nde iki gün sürecek Yenilikçi Küçük Bilim İnsanları etkinliğinde anaokulu ve 1. sınıf öğrencilerine, temel fen bilimleri konularında bilgiler aktarılıyor ve çeşitli deneyler yapılıyor.

Foça’da düzenlenen Yaratıcı ve Yenilikçi Küçük Bilim İnsanları etkinliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi İzelman Ana Okulları, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Fen Öğretmenliği Ana Bilim Dalı, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü ve Foça Belediyesi işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Foça Belediyesi Sosyal Tesisi’ni ziyaret eden Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Demirağ, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir’ sözünü hiçbir zaman unutmamamız ve çocuklarımızı bu ilke ışığında eğitmemiz gerekiyor.

Yaratıcı ve Yenilikçi Küçük Bilim İnsanları etkinliğinin öğrencilerimize faydalar getirmesini diliyorum. İzmir Büyükşehir Belediyemize, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Fen Öğretmenliği Ana Bilim Dalımıza, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültemize ve çok kıymetli öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.