Dolar 32,2664
%0.08
Euro 34,7684
%-0.01
Altın 2.402,150
%-0.3
Bist-100 10.337,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İhale süreci başladı: Başkan Özgener depremzede konutları için gün verdi

İhale süreci başladı: Başkan Özgener depremzede konutları için gün verdi

İzmir Ticaret Odası(İZTO) Başkanı Mahmut Özgener, 30 Ekim 2020 depreminin ardından İZTO öncülüğünde, depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlara ücretsiz ev kazandırmak için başlatılan ‘Birlikte İzmir Doğar’ kampanyasının son durumuna ilişkin bilgi verdi. İhale sürecinin geride bırakıldığını ifade eden Başkan Özgener, konutların teslimi için süre verdi ve “Hedefimiz 420 günde konutları bitirip hak sahiplerine teslim etmek” dedi.

  • Ege Postası
  • 23.02.2022 - 17:56

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 30 Ekim 2020’de İzmir Seferihisar açıklarında gerçekleşen ve 117 kişinin hayatını kaybettiği 6.9 şiddetindeki depremle sarsılmıştı.

Depremin ardından binlerce vatandaş evsiz kalırken yerel yönetimler ve iktidar depremzedelerin konutlara yerleştirilmesi için düğmeye basmıştı.

Merkezi iktidar, rezerv konut alanı ve proje alanında çalışmalarını yürütürken, yerel yönetimler ise 'K sınırlar' ve 'emsal artışı' gibi kararlarla depremzedelerin konutlara yerleşme sürecine katkıda bulunmuşlardır.

Depremzedeler için yapılan çalışmalara iş dünyası da katkı sağlamış 'Birlikte İzmir Doğar' sloganı ile bir kampanya başlatmıştı. İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ege Genç İş İnsanları Derneği, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği, İzmir Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği' katılımları ile yürütülen proje ile depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlara ücretsiz ev kazandırmak için düğmeye basmıştı.

İZTO Başkanı Mahmut Özgener, Ekim 2021’de yaptığı açıklamada, kampanya kapsamında toplanan 53 milyon bağışla, depremzedeler için konut ve işyeri inşa edileceğini açıklamıştı.

Öte yandan; bugün gerçekleştirilen İZTO Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda 21 Şubat tarihinde gerçekleştirilen yapım ihalesi ve kampanyada gelinen noktaya ilişkin bilgi verdi.

Depremzede konutlarının teslim tarihine açıklama yapan Özgener, "İzmir'de 30 Ekim'de bir İzmir depremi yaşadık. Odamız, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Ege İhracatçı Birlikleri öncülüğünde “Birlikten İzmir Doğar” kampanyasını başlattık. Geçen sene TOKİ ve Oda, Borsa ve Birliğimiz ile birlikte ortak protokol yaptık. Depremde vefat eden 117 vatandaş için Bayraklı Rezerv Alanda konut yapacağız. 120 adet deprem konutunun yapım ihalesine, 21 Şubat tarihi itibariyle çıktık. Odamız web portalında duyurular kısmında yer alıyor. Son teklif verme süresi ise 7 Mart Pazartesi. Hedefimiz 420 günde konutları bitirip hak sahiplerine teslim etmek” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.